Anasayfa Haber AMD-CiiNOW İşbirliği Yeni Çağın Bulut-Tabanlı Oyun Kapılarını Açıyor!

AMD-CiiNOW İşbirliği Yeni Çağın Bulut-Tabanlı Oyun Kapılarını Açıyor!

CiiNOW ve AMD ortaklığı ile oyun oynamak için ekran kartlarına gerek kalmayabilir.
CiiNOW ve AMD ortaklığı ile oyun oynamak için ekran kartlarına gerek kalmayabilir.

AMD Venture, yatırım projesi ile Bulut-Tabanlı Oyun dünyasına yön verecek.

AMD Ventures , firmanın kendi teknolojisini kullanarak geleceğe yönelik yatırım yapmasını sağlayan bir proje.  Bu proje sayesinde firma, yakın rakiplerinin önüne geçerek kullanıcılarına yeni deneyimler yaşatmayı amaçlıyor.

Bu sebepten ötürü AMD, Bulut-Tabanlı Oyun teknolojisi konusunda uzmanlaşmış CiiNOW firmasıyla anlaşmaya vardı. Ortak çalışma sonucu AMD Radeon Ekran kartlarını destekleyen CiiNOW serverları üzerinden, dünya çapında etki yaratacak Bulut-Tabanlı Oyun oynama sistemleri üzerinde durulacak.

CiiNOW firması yüksek hızlı ve düşük gecikme süresi ile 720p görüntü kalitesine varan oyun zevki sağlıyor. 34 Sunucu rafından 272 HD oyun bağlantısı sunuluyor. Her server blade başına 8 HD bağlantı noktası bulunuyor. Bu sayede CiiNOW, kullanıcıya ekran kartını kullanmadan internet üzerinden hızlı oyun oynama imkanı sağlıyor.

AMD’nin açıklamasına göre oyun dünyası 2016 yılına gelindiğinde 81 Milyar Dolarlık dev bir pazar haline gelecek. Firma, CiiNOW’un sağlayacağı, Radeon ekran kartı destekli serverlarla bu pazara hakim olmayı amaçlıyor. Bu sayede, oyuncu pazarı oluştuğu kadar firmalar arası Bulut-Tabanlı Oyun sistemleri rekabeti de artacak.

Manju Hegde, Bulut-Oyun sistemine destek veriyor.
Manju Hegde, Bulut-Tabanlı Oyun sistemine destek veriyor.

AMD’nin Çok Türlü Uygulama ve Geliştirme bölümünün kurumsal başkan yardımcısı Manju HegdeCiiNOW, geleceğin Bulut-Tabanlı Oyun teknolojisine sahip. Ayrıca firmayla oyunlar hakkında aynı vizyonu paylaşıyoruz. Bu birliktelik sayesinde oyun endüstrisinde, ileriye yönelik tecrübeli çalışmalarda bulunacağınız.” açıklamasında bulundu.

CiiNOW tarafı ise serverlarının AMD tarafından kullanılacak olması memnuniyetle karşılanıyor. Bu sayede yüksek kalitede oyun servisi öncüsü olabileceklerini belirtiyorlar.

Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirilen Cloud Gaming Konferansı’nda yapılan tek ortaklık bu değil. Agawi ve Microsoft arasında Windows 8 cihazlarına sağlanacak, Bulut-Tabanlı Oyun sistemleri için anlaşma sağlandı. CiiNOW’un Bulut-Oyun platformu ve AMD’nin sınıfında en iyi ekran kartları sayesinde gelecek yıllarda oyun dünyasında başarılı çalışmalara tanık olabiliriz.