Anasayfa Haber Instagram Windows Phone’a Geliyor !

Instagram Windows Phone’a Geliyor !

Instagram
Instagram
Instagram çok yakında WP8 işletim sistemine gelecek.
Instagram çok yakında WP8 işletim sistemine gelecek.

Cep telefonundan fotoğraf çekmeyi farklı bir boyuta ulaştıran Instagram, WP8 işletim sistemli telefonlara geliyor.

IOS ve Android işletim sistemli telefonlar için uygulaması bulunan Instagram bu senenin sonuna doğru Windows Phone’a geliyor. Instagram, Facebook tarafından Nisan ayında 1 Milyar  Dolara satın alınmıştı.

Popülerliğinin yitirileceği düşünülen Instagram, yorumcuları ters köşeye yatırmıştı. Facebook, Instagram tarafından gönderilen resimlerin geçtiğimiz hafta 5 Milyar barajını aştığını açıkladı.

Windows böylesine ilgi çeken bir uygulamayı kendi akıllı telefonlarına getirmek istiyordu. Instagram benzeri InstaCam ve iki Microsoft çalışanı tarafından yazılan Bubblegum istenilen etkiyi yaratamamıştı. Bu sebepten ötürü Microsoft, Instagram uygulamasını Windows Phone 8 işletim sistemine uyarlayacak.

Microsoft,  piyasada akıllı telefonlar için bulunan bir çok uygulamayı kendi sistemine getiremiyor. Bunun arkasında diğer firmalarla rekabet halinde olması yatıyor olabilir. Bu sebepten ötürü Microsoft kendi yazılımları üzerinde çalışıyor. Benzer durumlarda Microsoft’un uzlaşma yolunu seçeceği bir çok uygulamayla karşılaşabiliriz.

Sene sonuna doğru Instagram, Marketplace’de görücüye çıkacak. İlk olarak Nokia Lumia 920 ve 820 kullanıcılarının erişebileceği uygulama ilerleyen süreçte HTC, Samsung ve Huawei’nin modellerine de indirilebilecek.