Anasayfa Haber Samsung Galaxy S IV Mart Ayında Geliyor!

Samsung Galaxy S IV Mart Ayında Geliyor!

Samsung Logo

Samsung LogoSamsung her sene yeni bir Galaxy çıkarmaya devam ediyor!

Samsung’un en yeni modeli Galaxy S III’ün çıkışının üzerinden henüz bir sene bile geçmedi. Resmen 20 Haziran 2012 tarihinde satışa çıkan S III, hemen satış rekorları kırmaya başladı. Ancak elektronik piyasası gayet hızlı değişiyor ve özellikle 2012 senesi pek çok farklı markanın çok ciddi ürünlerinin çıkışına sahne oldu.

Apple’ın uzun süredir beklenen iPhone 5’i, her ne kadar pek devrimsel yenilikler sunmasa da, Apple tutkunlarının ilgisini çekmeyi başarmış gibi görünüyor. Öte yandan Nokia’nın Lumia 920 ile Windows telefonları ve kendi markasını yeniden ön plana çıkarması bekleniyor. Tabii daha bir çok başka markanın da benzer girişimleri var, herkes mobil pazarındaki payını büyütmeye çalışıyor.

İşte bu gelişmeler, Samsung’un elini zorlamış gibi görünüyor. Şirketin Galaxy S III modelinin piyasaya çıkışı bir yılını doldurmadan, bir sonraki amiral gemisi modeli Galaxy S IV’ün piyasaya sürülecek olması buna işaret ediyor. Eğer bir aksilik olmazsa, yeni Galaxy modeli 2013 yılının Mart ayında raflarda olacak.

Peki bu yeni modelde ne gibi yenilikler olacak? İşin bu kısmı henüz pek belli değil. Gelen haberlere göre telefonun tasarımında alışılmış Galaxy tarzını göreceğiz. Ekran boyutunun ise 5 inçe çıkabileceği söyleniyor, ancak bu durumda Samsung’un doğrudan kendi Note II modeline rakip yaratması söz konusu olabilir. Öte yandan bir diğer söylenti de Samsung’un yeni nesil esnek ekran teknolojisini bu yeni Galaxy üzerinde kullanabileceği yönünde, bu sayede daha hafif ancak dayanıklı bir telefon üretmeyi amaçlıyor olabilirler. Bu esnek ekran teknolojisiyle ilgili olarak daha önce de haberler vermiştik. Öte yandan yeni Galaxy’de işletim sistemi olarak Android 4.1 – Jelly Bean ya da Android 5.0 Key Lime Pie kullanılabileceği de söyleniyor. İşlemcinin ise dört çekirdekli ve en az 2 GHz hızında çalışan dört çekirdekli bir A15 olacağı tahmin ediliyor.

Sonuçta kesin olan şu ki, önümüzdeki Mart ayında yeni bir Samsung Galaxy raflarda olacak. Bunun Galaxy S III fiyatlarını düşürüp düşürmeyeceğini ise önümüzdeki günlerde hep beraber göreceğiz. Ancak eğer okurlarımıza tavsiyemiz şudur ki, eğer yeni bir akıllı telefon almaya niyetleniyorsanız, biraz daha sabredin!