Anasayfa Haber HTC’den Taze Windows Telefonlar!

HTC’den Taze Windows Telefonlar!

HTC bugün yeni Windows telefonlarını dünyaya resmen tanıttı.

Windows 8’in çıkışının yaklaşmasıyla beraber, büyük telefon firmaları da Windows Phone işletim sistemli telefonlarını yavaştan basına tanıtmaya başladılar. Bugün sıra HTC firmasındaydı, şirket iki yeni Windows Phone 8 telefonu resmen tanıttı. Telefonlar 8X ve 8S model kodlarıyla Kasım ayından itibaren dünya pazarlarına sürülecekler. Fiyatları henüz belirli değil, hangi ülkelere öncelikli olarak verilecekleri de kesinleşmemiş durumda. Ancak Nokia’nın Windows telefonlarıyla ağırlıklı olarak ABD pazarına yüklendiğini ve burada az çok bir köprü başı kurduğunu düşünürsek, HTC’nin de önceliği bu cepheye vereceğini düşünmek hata olmaz.

HTC Windows Phone 8X

HTC’nin 8X kodlu telefonu, Gorilla Glass 2 camla korunan ve 1280×800 çözünürlük destekleyen 4,3 inçlik bir ekrana sahip olacak. Cihazın kalbinde Qualcomm Snapdragon S4 modeli 1,5 GHz hızında çift çekirdekli bir işlemci bulunuyor. 1 GB RAM ve 16 GB veri depolama alanına sahip olan telefonun ses sistemi BEATS markasını taşıyor. Ayrıca cihazda NFC sistemi de bulunacak. Cihazın ön yüzündeki kamera 1080p video çekebilen 2.1 MP çözünürlüklü bir model. Arka yüzdeki kamera ise 8 MP çözünürlüğe sahip olarak tasarlanmış.

HTC Windows Phone 8S

HTC 8S, firmanın sunduğu iki Windows 8 telefondan daha ucuz olanı, tasarımında yine belirli standartlara sadık kalınmış ancak donanım olarak fiyatı daha makul kılacak önlemler alınmış. Mesela ekran 4 inç ve ilk nesil Gorilla Glass korumaya sahip. İşlemci ise yine Quallcom Snapdragon S4 çift çekirdekli ancak hızı daha düşük, 1 GHz olarak seçilmiş. Hafızada da benzer kesintiler var, RAM kapasitesi 512 MB, bu da Windows Phone 8 için ön görülen alt sınır kapasite. Ana hafıza depolama alanı ise yine 16 GB olarak belirtilmiş. Bu cihazda ana kamera 5 MP çözünürlüğe sahip, ön yüzde ise kamera bulunmuyor. Bu modelde de BEATS ses sistemine yer verilmiş, ancak NFC bulunmuyor.

Her iki modelin de Nokia tarafından geliştirilen Windows telefonlara tasarım olarak çok benzediği ilk bakışta fark ediliyor. Ancak bu durum doğrudan bir “esinlenme” kaynaklı mı, yoksa bu tasarım özellikle Microsoft tarafından mı firmalara dikte ediliyor, orası pek belli değil. Fakat görsel olarak gayet şık olduklarını da kabul etmek lazım!