Anasayfa Haber Lian Li’den Şömendüfer Kasa!

Lian Li’den Şömendüfer Kasa!

Demiryollarından emekliyseniz bu kasayı edinmeniz şart!
Demiryollarından emekliyseniz bu kasayı edinmeniz şart!

Model trenleri seviyorsanız, Lian Li’nin bu PC kasası ilginizi çekebilir!

Lian Li tarafından basına tanıtılan bu yeni mini-ITX PC kasasının ülkemize gelip gelmeyeceğini bilmiyoruz. Ancak çok ilginç ve sıra dışı bir tasarım olduğuna hiç şüphemiz yok. Neden mi? Çünkü isterseniz bu kasanın hareketlisini de satın alabilirsiniz! Evet, Lian Li tarafından üretilen bu kasa iki farklı model olarak satılacak. İlk modelin fiyatı 229 dolar olacak ve tek parça rayın üzerinde sabit duracak. Zaten kim bilgisayar kasasının devamlı hareket etmesini ister ki?

Ama ola ki siz sabit duran trenlerden hoşlanmıyor, arada bir ray üzerinde ileri geri gitsin istiyorsunuzdur? O zaman paraya kıyıp 379 dolarlık modeli sipariş edeceksiniz! Bu modelde altı parçalık bir ray takımı ve lokomotifin altına takılmak üzere bir de elektrik motoru bulunuyor. Bu sayede tren istendiği zaman raylar üzerinde ileri geri hareket ediyor. Hatta bir duman jeneratörü sayesinde bacasından duman bile atabiliyor!

Tabii tren hareket ettiği zaman bağlantı kablolarına ne olduğunu sorabilirsiniz, inanın bizim de hiç fikrimiz yok! Peki kasanın ne özelliği var derseniz, lokomotif şeklinde olması dışında gayet sıradan bir mini-ITX kasa olduğunu söyleyebiliriz. Haliyle içine çok fazla donanım sığdırmak mümkün olmayacaktır. Ama ilginçlik peşinde koşan çok fazla tüketici olduğunu da unutmamak lazım. Lian Li bu kasadan kaç tane satmayı umuyor, doğrusu bilmiyoruz. Ancak eğer sipariş etmek isterseniz, PC-CK101 kodlu bu kasayı büyük ihtimalle yurtdışından getirtmeniz gerekecektir.