Anasayfa İş IBM Teyp Sistemleri 60 yaşında!

IBM Teyp Sistemleri 60 yaşında!

IBM Bant Teknolojileri 60 Senedir Burada
IBM Bant Teknolojileri 60 Senedir Burada
IBM Bant Teknolojileri 60 Senedir Burada
IBM Bant Teknolojileri 60 Senedir Burada

1952 yılında pazara sunduğu ürünlerle ticari amaçlı veri depolamada teyp sistemi kayıt ortamının kullanılmasının önünü açan IBM, bu önemli adımın 60. Yılını Feriye’de düzenlediği bir etkinlikle kutladı…

Feriye’de düzenlediği bir etkinlikle IBM, Teyp Sistemlerinin 60. Yılını kutladı. 1952 yılında IBM726’yı piyasaya sürerek, manyetik bant alanında bir devrim niteliğinde olan bir depolama sistemini de satışa çıkardı. Bu ürünle ticari amaçlı veri depolama için teyp sistemi kayıt ortamının kullanılması kavramı ortaya çıkaran IBM etkinlikte, bu buluşunu ve o günden bu yana devam eden yenilikçi teyp teknolojilerini anlattı.

IBM’in Teyp Sistemleri’nin 60. Yıldönümü kutlamasında IBM Depolama Sistemleri Satış Müdürü Alpay Özer, IBM Orta ve Doğu Avrupa Veri Depolama ve Koruma Çözümleri Lideri Gaye Binark ve IBM Depolama Sistemleri Satış Sorumlusu Ender Orkun Günay birer konuşma yaptılar. 60 yıllık zaman diliminde teyp teknolojilerinin nereden nereye geldiğini anlatan Alpay Özer “IBM726’yı 1952 yılında piyasaya sürdü ve ilk ticari Teyp Kartuş ve Yedekleme Sistemini icat etti” dedi ve ekledi: “Beşinci nesil teyp kartuşumuz IBM LTO5,  IBM726’ya göre 2 milyon kez fazla veri saklayabiliyor. Sosyal medya, mobil bilgisayarlar, Büyük Veri ve regülasyon gibi oyunun yönünü değiştiren dinamiklerin hepsi bir kesişim kümesi oluşturarak devasa bir dijital trafik sıkışıklığı yaratırken böyle bir kapasiteye ihtiyacımız var. 2015 yılına gelindiğinde, dijital olarak depolanması gereken bilgi miktarı 8 zetabayta (ya da 8 milyar terabayta) ulaşacak. Konjonktür, depolama altyapılarının her zamankinden daha dikkatli ele alınması gereksinimini de ortaya çıkarıyor. 60 yıl once olduğu gibi önümüzdeki dönemde de IBM bir kez daha yeni ürünleri, buluşları ve sektöre ilişkin en geniş portföyüyle şirketlere daha akıllı depolama sistemleri seçerek, daha başarılı iş sonuçları elde etmelerini sağlayacak bu yola ışık tutuyor.”

IBM Teyp Sistemleri’nin 60. Yıldönümü etkinliğinin ikinci kısmında ise IBM Türk uzmanları en yeni ve en gelişmiş IBM’in kurumsal veri depolama ve veri koruma sistemlerini paylaştılar.