Anasayfa Haber Google Maps ile Denizler Altına Yolculuk

Google Maps ile Denizler Altına Yolculuk

Google'un yeni özelliği sayesinde bir dalgıç gibi denizleri dolaşabiliyorsunuz.
Google'un yeni özelliği sayesinde bir dalgıç gibi denizleri dolaşabiliyorsunuz.
Google'un yeni özelliği sayesinde bir dalgıç gibi denizleri dolaşabiliyorsunuz.
Google’un yeni özelliği sayesinde bir dalgıç gibi denizleri dolaşabiliyorsunuz.

Google Maps’ın yeni özelliği sayesinde deniz altının güzellikleri panoramik olarak kullanıcıya sunuluyor.

Google Maps, Street View özelliğini denizlerin altına götürerek kullanıcılarına farklı bir deneyim sunuyor. Catlin Seaview Survey adlı internet sitesi ile ortak çalışması Google Maps Ocean özelliği sayesinde, dünyanın en önemli 6 dalış yerini ziyaret edebiliyorsunuz. Bu dalış yerleri arasında Avustralya, Hawaii ve Filipinler gibi dalış yerleri bulunuyor.

Google Earth’te dünya üzerinde ki tüm denizlerin ve okyanusların tabanlarını ziyaret etmek mümkündü. Google, Ocean özelliği sayesinde bunu daha renkli bir hale getiriyor.

360 derecelik görünüm sağlayan özellik sadece sabit bir alanı göstermiyor. Yönlendirme yardımıyla aynı bir dalgıç gibi bu dalış yerlerini dolaşabiliyorsunuz. Yani size kilometrelerce uzaklıkta ki deniz altı güzellikleri dalış kıyafeti giymeden bir tık uzağınızda kalıyor.

Google Maps ve Earth Yardımcı Başkanı Brian McClendon ” Yeni özelliğimiz sayesinde artık herkes bir Jacques Cousteau olacak. Denizin güzelliklerini izlerken kaplumbağalarla, balıklarla ve mantalar bir arada dolaşabileceksiniz ” dedi.

Sizde bu sanal eğlencenin bir parçası olmak istiyorsanız buradan Avustralya Heron Adaları açıklarında bulunan Büyük Set Resifi’ni gezebilirsiniz.