Anasayfa Haber Notch’un Arası Microsoft İle Açılıyor!

Notch’un Arası Microsoft İle Açılıyor!

Mojang'ın kurucusu ve Minecraft'ın yaratıcısı Markus Notch Persson.
Mojang'ın kurucusu ve Minecraft'ın yaratıcısı Markus Notch Persson.
Mojang'ın kurucusu ve Minecraft'ın yaratıcısı Markus Notch Persson.
Mojang’ın kurucusu ve Minecraft’ın yaratıcısı Markus Notch Persson.

Minecraft’ın yapımcısı Notch, Windows 8 karşıtı söylemlerine bir yenisini daha ekledi.

Mojang’ın kurucusu ve oyun yapımcısı Markuss Notch Persson bir kaç gün önce Twetter’dan “Microsoft’tan aldığım bir e-maile göre Minecraft’ı lisanslaştırmak için yardım etmemi istiyorlarmış. Bende onlara PC herkese açık bir platform, onların bunu mahvetmelerini istemiyorum dedim !” sözlerine yer verdi.

Geçtiğimiz aylarda Notch, Windows 8 ile alakalı olumsuz söylemlerde bulunmuştu. Microsoft’a aldığı bu tavırdan sonra Minecraft’ın Windows 8 işletim sisteminde bulunmayacağı açıklandı. Bu tabi Minecraft’ın Windows 8 yüklü makinalarda çalışmayacağı anlamına gelmiyor. İşletim sistemi ile uyumlu olmasına karşın, oyun Windows Store içerisinde yer alamayacak.

Microsoft firması, Windows Store ile bir çok oyun yapımcısını da kendi kanatları altına almak istiyor. Böylece oyun sürümünden ve uygulamalardan belirli bir kazanç sağlamayı düşünüyor. Daha öncesinde Notch, oyunun neden Steam platformuna gelmediğine yönelik sorulara, sistemlerinin sağlam altyapıya sahip oldukları gerekçesini göstermişti.

Notch’un asıl korkusu Apple Store içerisinde yaşanan rekabetin Windows Store’a yansıması. Uygulama ve oyun geliştiricileri bu yazılımları kodlarken çok büyük emek sarf etmiyorlar. Apple Store, maliyetinden daha fazla paraya bu uygulamaları kullanıcıya satıyor.

Notch büyük bir firma altına girip kazancını bölüşmek istemiyor olabilir. Kendisinden net bir açıklama gelmemesine karşın akıllara gelen ilk olasılıklardan biri bu. Windows Store bir noktada yıllık kazançları 200 Dolar bile olmayan bağımsız firmaları kendi çatısı altında toplamak istiyor. Ancak Minecraft son 3 yıla damgasını vurmuş ve 40 Milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcıya sahip dev bir kominite.