Anasayfa Haber Tim Cook, Özür Diledi!

Tim Cook, Özür Diledi!

Apple firmasının CEO'su Tim Cook, iOS 6 Harita Uygulaması için özür diledi.
Apple firmasının CEO'su Tim Cook, iOS 6 Harita Uygulaması için özür diledi.
Apple firmasının CEO'su Tim Cook, iOS 6 Harita Uygulaması için özür diledi.
Apple firmasının CEO’su Tim Cook, iOS 6 Harita Uygulaması için özür diledi.

Apple’ın harita uygulamasının fiyaskoyla sonuçlanmasının ardından beklenen açıklama CEO Tim Cook tarafından yapıldı.

Daha önce sitemiz üzerinden iOS 6 harita uygulamasının başarısız sonuçlarını paylaşmıştık. Aradan geçen bir haftanın ardından Tim Cook açıklama yaptı ve kullanıcılarından özür diledi. Biraz geçte olsa gelen bu özür tabi ki bir hafta boyunca yaşanan başarısızlığı telafi edecek değil.

iPhone 5’in kutularından çizik çıkması hakkında herhangi bir detaya yer vermediler. Daha önce de bağlantı sorunu ve ekran problemleri yaşayan eski modeller hakkında da yetkili ağızdan bir açıklama yapılmamıştı. iOS 6 ile birlikte gelen harita uygulamasının daha önce denenmesi ve hatalı şekilde piyasaya sürülmesi de büyük bir sorumsuzluk olarak nitelendiriliyor.

Tim Cook özür içeren açıklaması içerisinde ” Kullanıcılarımızdan çok özür diliyoruz. Onlar için dünya çapında kaliteye ulaşmış ürünler sunmak istiyoruz. Yaşanan problemleri en kısa sürede düzeltmeye çalışacağız ” dedi. Süreç içerisinde ise rakip firmaların harita uygulamalarını kullanabileceklerini söyledi. App Store’dan indirilebilecek Bing, MapQuest ve Waze, Cook’un gösterdiği uygulamalar oldu. Üstüne Nokia ve Google’ın uygulamalarını da web üzerinden kullanabileceklerini açıkladı.

Özür dileyen firmanın uygulaması şimdiye kadar 100 milyon kişi tarafından kullanıldı. Hatayla karşılaşan ya da yollarda kaybolan bir çok iPhone kullanıcısı olmuş olabilir. Apple firmasının müşterilerine yaşattığı bu sıkıntıların en kısa sürede çözüleceği belirtildi.