Anasayfa Haber Yandex, Kendi İnternet Tarayıcısını Yaptı

Yandex, Kendi İnternet Tarayıcısını Yaptı

Firma, Chrome ve Operanın kodlarını kullanarak kendi internet tarayıcısını kullanıcıya sundu.

Rusya kaynaklı Yandex firması kendi internet tarayıcıları üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı. Google Chrome’un açık kaynak kodlarını kullanarak alt yapısını hazırladığı tarayıcısını WebKit motoru ve Opera’nın Turbo teknolojisi ile birleştirdiler. Ortaya çıkacak yeni tarayıcı ile düşük bağlantıda hızlı ulaşım sağlamayı amaçlıyorlar.

Tarayıcıda bulunan diğer özellikler ise otomatik çeviri ve Kasperksy Lab’ın sağlayacağı güvenli-tarayıcı teknolojisi olacak. Yandex Şefi Arkady VolozhElimizde ki en iyi uygulamaları, piyasada ki en iyi açık-kodlu internet tarayıcıları ile birleştirerek bulut-tabanlı bir yazılım üzerinde çalışıyoruz ” dedi.

Tarayıcının, Google Chrome'u andırır minimal ve sade bir yapısı var.
Tarayıcının, Google Chrome’u andırır minimal ve sade bir yapısı var.

Yandex böylece Rusya’da ki en büyük rakibi Mail.Ru’nun önüne geçebilir. Ayrıca hızlı bir tarayıcı olmasıyla uygulamalar ile hantallaşabilen Chrome’un alternatifi olarak gösterilebilir.

Yeni arama motoru, Yandex.Store altında Android kullanıcılarına da destek sağlayacak. Akıllı telefon ve tabletlerden girilebilecek Yandex.Store ile Android kullanıcılarını da yanlarına çekmek istiyorlar.

Technopat’ın Yeni İnternet Tarayıcısı Hakkında ki Yorumu

Yandex Browser ilerleyen süreçte yeni bir alternatif olarak kendisini gösterebilir. Google Chrome araklaması olarak gözükse de üzerinde çalışıldığında firmayı mutlu edecek kullanıcı sayısına ulaşabilir.

Hızlı olmasının yanı sıra Chrome’da bulunan uygulamalar, Yandex Browser’da da kullanılabiliyor. Yoğun resim akışının bulunduğu 9gag ya da stream video izlenen YouTube gibi sitelerde herhangi bir bağlantı sorunu ya da yavaşlık göstermiyor. Dosya indirme ise Chrome’a oldukça benziyor.

Ancak nedense yeni tarayıcı sürekli olarak siteleri Rusçaya çevirmeye hevesli. O yüzden ilk ayarlarının iyi yapılması gerekiyor. Yoksa kullanıcının sinirlerini bozabiliyor. Yandex ana sayfaya yönlendirme yaptığında, orijinal Rusça site ile karşılaşabiliyorsunuz. Yandex’in diğer programları da bu durumdan nasibini alıyor.

Yandex Tarayıcı yüklendikten sonra ilk ayarları düzgün yapılmazsa sürekli Rusça kaynaklı sitelere yönlendirme yapıyor.
Yandex Tarayıcı yüklendikten sonra ilk ayarları düzgün yapılmazsa sürekli Rusça kaynaklı sitelere yönlendirme yapıyor.

Bir kaç dikkati çeken emekleme hatası dışında Yandex Browser uzun süre sıkılmadan kullanılabilecek bir tarayıcıya benziyor.

Sizde Yandex Browser kullanmak ya da denemek istiyorsanız buradan başlayabilirsiniz.