Anasayfa Haber iPad Mini Geliyor

iPad Mini Geliyor

iPad Mini, 7.85-inchlik ekranı ile üst modelinden daha ufak olacak.
iPad Mini, 7.85-inchlik ekranı ile üst modelinden daha ufak olacak.

 

iPad Mini modelinin daha kullanışlı olması planlanıyor.
iPad Mini modelinin daha kullanışlı olması planlanıyor.

iPad Mini hakkında internette dolaşan söylentiler güvenli kaynaklarla birlikte artmaya başladı.

iPhone 5’in çıkmasının üzerinden çok geçmemesine rağmen internete düşen bir kaç resim, Apple kullanıcılarının kafasını karıştırmıştı. Normal Apple tabletlerinden daha ufak ekrana sahip olan bir cihazın fotoğrafı söylenti olarak dolanıyordu. Bugün güvenilir kaynaklardan gelen haberlere göre Apple, iPad Mini’yi yapmaya koyuldu.

iPad Mini, firmanın piyasaya sürdüğü iPad 2 ile aynı özelliklere sahip olacak. LG Display ve AUO teknolojilerinin bu cihazda da bulunacağı söyleniyor. Apple’ın eski CEOsu Steve Jobs, tablet cihazların ekranlarının büyük olmasını savunuyordu. iPad mini ise 7.8-inchlik bir ekrana sahip olacak. Bu da demek oluyor ki önceki versiyonunda görülen 2048 x 1536 çözünürlük kalitesi olmayacak. Yeni cihazın tahminen 1024 x 768 çözünürlüğü olacak.

Daha ufak bir iPad yaparak, cihazın iş alanlarında daha kullanışlı hale getirilmesi isteniyor. 10 Ekim’de çıkış tarihi kesinleşecek cihazın tanıtımının, 17 Ekim’de yapılabileceği ön görülüyor. Fiyatının ise 200 ila 300 dolar arasında olması bekleniyor.