Anasayfa Haber HTC Kan Kaybediyor!

HTC Kan Kaybediyor!

HTC, 2006 yılından beri en düşük kazançlı dönemini geçirdi.
HTC, 2006 yılından beri en düşük kazançlı dönemini geçirdi.
HTC, 2006 yılından beri en düşük kazançlı dönemini geçirdi.
HTC, 2006 yılından beri en düşük kazançlı dönemini geçirdi.

HTC Firması’nın 3. Çeyreğin sonunda açıkladığı rakamlardan anlaşılıyor ki, 2006 yılından beri ilk kez bu kadar düşük kazanç sağladı.

Geçtiğimiz yıl, üçüncü çeyreğin sonunda 18.64 Milyar Tayvan Doları (Yaklaşık 1.11 Milyar Türk Lirası) kazanç yaptığını açıklayan firmanın bu sene açıklanan rakamları oldukça kötü. 3.9 Milyar Tayvan Doları (Yaklaşık 235 Milyon Türk Lirası) kazanç yaptığını açıklayan firma %79luk bir düşüş yaşadı.

2006 yılının ilk çeyreğinde 4.46 Milyar Tayvan Doları (Yaklaşık 270 Milyon Türk Lirası) kazanç sağlayan firma ilk defa bu kadar düşük rakamlar açıkladı. Bunun arkasında Samsung ve Apple’ın akıllı telefon pazarını ele geçirmesi yatıyor.

2010 yılında Android işletim sistemini kullanan HTC telefonları piyasada en çok rağbet gören cihazlardı. Google’ın geliştirdiği Android işletim sistemi, HTC telefonlarında oldukça ilgi çekici bir hale gelmişti. Ancak Samsung’un hızlı çıkışı firmayı geri de bıraktı.

2012 yılına baktığımızda, Samsung Galaxy S III en iyi akıllı telefon tecrübesini sunuyor. Apple firması iPhone 5’in 2 Milyon ön satış yaptığını açıkladı. Ayrıca Nokia’nın Lumia serisi, pazarın dengesini altüst edebilir. Böyle bir ortamda HTC beklenen çıkışı yakalayamadı.

Ayrıca Tayvan merkezli firma Asya pazarında da etkisini yitirdi. ZTE  ve Huawei gibi firmaların ucuz cihazlarının dikkat çekmesi, HTC telefonlarına olan talebi azalttı.

HTC, geçtiğimiz ay Elation modelini duyurdu. Bu model ile Windows Phone 8 işletim sistemini birleştirerek pazarda kaybettiği payı geri kazanmaya çalışacak.