Anasayfa Haber Huawei ve ZTE Firmaları ABD İçin Birer Tehdit mi ?

Huawei ve ZTE Firmaları ABD İçin Birer Tehdit mi ?

Çin Merkezli ZTE ve Huawei'nin ABD'de casusluk yaptığı iddiaları ortaya atıldı.
Çin Merkezli ZTE ve Huawei'nin ABD'de casusluk yaptığı iddiaları ortaya atıldı.
Çin Merkezli ZTE ve Huawei'nin ABD'de casusluk yaptığı iddiaları ortaya atıldı.
Çin Merkezli ZTE ve Huawei’nin ABD’de casusluk yaptığı iddiaları ortaya atıldı.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin iki büyük teknoloji firmasının Amerikan pazarına yönelik saldırgan bir tavır aldığı iddia ediliyor.

İstihbarat Komitesi tarafından aktarılan rapora göre, Amerikan firmalarının, Huawei Technologies ve ZTE Corp. ile iş birliği yapmaktan kaçınmaları gerektiği belirtiliyor. Çin merkezli bu iki firma, dünya telekomünikasyon marketinin öncüleri. Geliştirdikleri telefonlar ile bu pazarın bir kısmını ellerinde tutuyorlar.

Çin Halk Cumhuriyeti’nde uygulanan rejim itibariyle şirketler bireysel olarak kurulamıyor. Neredeyse bütün şirketler devlet destekli kuruluyor. Huawei’nin devlet destekli kurulması, ABD’de korku yaratan bir problem haline geldi. Basına yansıyan haberlerde Huawei’nin Çin ordusuna teknik donanım sağladığı iddia ediliyor. Firma bu tür haberleri asılsız olarak nitelendirdi.

Konu hakkında konuşmalar 1 yıla yakın süredir Amerikan Kongresinde sürüyor. Buradan çıkacak karara göre Çin merkezli bir çok firmaya ambargo koyulabileceği söyleniyor. Ancak şimdilik öyle bir yaptırım yapılmayacağı yönünde ki haberler daha kuvvetli.

William Plummer, Huawei firmasına güvendiğini belirtti.
William Plummer, Huawei firmasına güvendiğini belirtti.

Öte yandan Huawei’nin, ABD’de bulunan, dış ilişkilerinden sorumlu ikinci başkanı  William PlummerHuawei, uluslararası düzeyde güvenilir ve saygı duyulan bir firmadır ” dedi.

Bu tarz haberlerin çoğalmasının arkasında ABD’de gerçekleşecek seçim öncesi propagandaları yatıyor olabilir. Cumhuriyetçi Mitt Romney’in ulusalcı yapısı yüzünden bu tarz haberleri ön plana çektiği düşünülüyor. Kısa bir süre önce IBM’in bilgisayar departmanı, Çin kaynaklı Lenovo firmasına satılmıştı. Bu satış hükümet teşviği ile sağlanmıştı.

Bir yandan casusluk yaptığı iddia edilen firmalara, böyle prestijli bir satışın yapılması çok abes kaçacaktır. Huawei, ZTE ve diğer Çin menşeili firmalara giydirilen casus hükümleri ilerleyen süreçte asılsızlığını kanıtlayacak gibi gözüküyor.

İlginizi çekebilir:

Kahrolası Federaller Peşinizde!

Eski CIA Yöneticisi Bomba Açıklamalarda Bulundu!

Amerika, Dinleyemediğini Kapatıyor!

Gizli Servisler Bu Markayı Kullanmıyor

Google’ın Mahkeme Açıklaması Şaşırttı

NSA, Facebook ve Yahoo’yu Tehdit Etmiş

Google FBI Mektuplarını Açıkladı

Huawei ve ZTE Firmaları ABD İçin Birer Tehdit mi?

Rus Malı Android İster Misiniz?

Pentagon’un siber kalkanı!

Gizli Servisten NASA’ya Beklenmedik Hediye!

NSA İnsanlara Pek Güvenmiyor!

Microsoft’un Sağlam Arkadaşları Var

John McAfee, Yeni Bir Güvenlik Cihazı Üreteceğini Açıkladı