Anasayfa Haber PS3 için Blu-Ray Emülatörü 3K3y Geliyor!

PS3 için Blu-Ray Emülatörü 3K3y Geliyor!

PS3 3K3y Blu-Ray Emülatör
PS3 3K3y Blu-Ray Emülatör
PS3 3K3y Blu-Ray Emülatör
PS3 3K3y Blu-Ray Emülatör

PS3 3K3y Team yeni PlayStation 3 emülatörlerinin çıkış tarihini ve özelliklerini açıkladı. Fat ve Slim modellerle uyumlu PS3 3K3y nedir, nasıl çalışır ? İşte detaylar…

PS3 3K3y Team tarafından geliştirilen yeni PS3 3K3y emülatörü 12-12-12 tarihinde kullanıcılara sunulacak. Özel bir firmware gerektirmeyen bu emülatör sayesinde kullanıcılar PSN üzerinden en son firmware güncellemelerinden de yararlanabilecekler. Backup oyunları oynamaya imkan tanıyacak bu emülatör daha dost canlısı bir kullanıcı aratüzüne sahip olacak ve birden çok dil destekli olarak gelecek. Fat ve Slim modellerle kullanabilecek olan emülatörün içerisine entegre bir Game Ripper yani oyun kopyalama aracı bulunuyor.

Lehim gibi uğraşlar da gerektirmeyecek olan PS3 3K3y emülatörü NTFS, EXT2/3/4, ve Mac OS X Extended dosya sistemlerini destekliyor. Gömülü bir Linux işletim sistemi Micro SD card üzerinden çalıştırılabiliyor, USB 2.0 üzerinden güncellemeleri yapılabiliyor. Revocery Mode sayesinde PS3’te yapılan hatalı bir flash update işleminden CFW ve oyun yamasına gerek kalmadan geri dönmek mümkün. PlayStation 3’ü Pass-through Mode desteği sayesinde normal haliyle kullanmak mümkün.

Mevcut 3.55 firmware’e gereksinim duyan emülatör sürücü anahtarını alıyor, daha sonra isteğe göre güncelleme yapma imkanı sunuyor. Hali hazırda 4.x firmware kullananlar için de yeni bir sürüm gelecek.

PS3 3K3y: Nasıl Çalışıyor:

PC’deki Daemon Tools benzeri bir işlev gören bu emülatör, optik disk sürücünün işlevini üstleniyor. Blu-ray sürücü ve PS3 anakart arasına kuruluyor. ve PS3 backup yani yedek oyunlarının USB belleğe atılarak orijinal diski takmaya ihtiyaç duyulmadan oynanmasına imkan sağlıyor. Blu-ray’lerini yıpratmak istemeyenler için sunulan bu emülatör en son çıkan PlayStation 3 Super Slim modeli ve 4.x.x sürümlü firmware’e sahip PlayStation 3’ler haricinde her PS3 ile uyumlu durumda.

İşte PS3 3K3y demo videosu: