Anasayfa Haber Samsung ve Google Ortaklığıyla Chromebook Ön Siparişe Girdi

Samsung ve Google Ortaklığıyla Chromebook Ön Siparişe Girdi

Samsung Chromebook, 249 Dolar fiyatıyla ön siparişe sunuldu.
Samsung Chromebook, 249 Dolar fiyatıyla ön siparişe sunuldu.
Samsung Chromebook, 249 Dolar fiyatıyla ön siparişe sunuldu.
Samsung Chromebook, 249 Dolar fiyatıyla ön siparişe sunuldu.

Samsung ve Google ortaklığıyla hazırlanan Chromebook’un fiyatı, teknik detayları ve çıkış tarihi.

Aile kullanımı için tasarlanan Chromebook’un fiyatı belli oldu. Samsung ve Google ortaklığıyla hazırlanan Chromebook’un fiyatı 249 Dolar olarak belirlendi. Önümüzde ki hafta Windows 8’in çıkış tarihi olan 26 Ekim’de piyasaya sürülecek. Ön siparişte olan laptop Amazon, Best Buy ve  PC World gibi alışveriş siteleriden satışa sunuldu.

Google’un resmi bloguna yazan Sundar PichaiBir kaç yıl önce daha hızlı, basit ama güvenli laptop tasarımına giriştik. Chromebookları pazara soktuğumuzda bize destek olan müşterilerimizden beğeni topladık. Şimdi onlar sayesinde Chromebook aranan cihazlar arasına girdi ” dedi.

Apple’ın MacBook Air modelini anımsatan yeni Chromebook, önceki modellerinden daha ufak görünüyor. 11.6-inch ekranı bulunan laptop 1366 x 768 çözünürlük sağlıyor. Chromebook, HDMI çıkışı ile 1080p video desteği sağlıyor. Wi-Fi ve 2 USB çıkışı bulunan cihazın bir adet VGA kamerası mevcut. Laptop 2cm kalınlığında ve 1.13kg ağırlığında. 6 saatlik batarya ömrü ile dışarıdaki kullanımlar içinde olanak sağlıyor.

Chromebook, Google tarafından geliştirilen Chrome İşletim Sistemi ile çalışıyor. İçerisinde bulunan çift çekirdekli ARM işlemci ile bulut-tabanlı bir kullanım ortaya koyuyor. Normal işletim sistemlerinden farklı olarak Gmail, Drive, Search, Maps, YouTube, Play ve Google+ Hangouts gibi site ve uygulamalar bu bulut-tabanlı işletim sistemi ile çalışıyor. Yani cihazın bir çok özelliğini kullanmak için internete bağlı kalmak gerekebiliyor.

2 GB RAM’i bulunan cihazın 16 GB hafızası var. MicroSD çıkışı ile hafıza 64 GB’a kadar yükseltilebiliyor. Ayrıca Google desteğiyle bedava 100 GBlık Google Drive sanal bellek sunuluyor.

“Herkes İçin” sloganıyla yola çıkan Chromebook, profesyonel çalışmalar için kullanılacak bir cihaz değil. Aile yapısına göre hazırlanan ve başlangıç seviyesinde ki laptop için Google, kısa bir tanıtım videosu da hazırlamış.

İşte Google tarafından Samsung ile ortaklaşa çalışmanın ürünü olan Chromebook’un tanıtım videosu:

http://youtu.be/S95J5BowMmk