Anasayfa Haber Windows 8’den Windows 7 ve Vista’ya Geçiş Hakkında Her Şey

Windows 8’den Windows 7 ve Vista’ya Geçiş Hakkında Her Şey

Windows 8 RTM Enterprise

Windows 8 işletim sistemli bir bilgisayar aldığınızda, Windows 7 ve Vista’ya geçebilirsiniz. İşte bu geçiş hakkında bilmeniz gereken önemli detaylar ve haklarınız…

Microsoft isteyenlerin Windows 8’den Windows 7 ve Vista’ya geçmesine izin verecek. Windows 8 Pro sürümüyle gelen yeni bir PC satın alanlar, Windows 7 ve Vista alışkanlıklarını korumak isterlerse, lisansta verilen yasal izin sayesinde geçiş yapabilecekler.

Windows 8 Pro sürümünden Windows 7 Professional ya da Windows Vista Business sürümüne geçiş mümkün. Dikkat ederseniz Pro’dan Professional ve Business yani aynı değerde yer alan sürümlere geçiş yapılabiliyor, yani Windows 7 Ultimate’a Windows 8 Pro’dan geçiş yok. Bununla beraber Windows XP’ye de geçiş imkanı yok.

Windows XP’ye geçiş imkanı tanınmamasının sebeplerinden en önemlisi artık bu işletim sistemine verilen desteğin azalması. Zira Office 2013 sürümünde Windows XP desteği yok.

Bu geçiş hakkıyla ilgili olarak en önemli nokta piyasadan alınan bir Windows 8 işletim sürümü için geçerli olmaması; geçiş hakkı zaten satın aldığınız bilgisayara kurulu gelen Windows 8 Pro sürümü için geçerli. Kendi seçiminizle gidip Windows 8 alırsanız bunu değiştiremezsiniz.

Windows 8’in çıkışıyla birlikte en önemli gelişmelerden birisi de Windows 7 kurulu olarak gelen bilgisayarların satışının sona ermemesi. Bilgisayar firmaları iki yıl boyunca Windows 8 işletim sistemli sistemlerin yanında Windows 7 işletim sistemli bilgisayar satmayı sürdürecek. 2014 Ekim’inde bu durum da sona erecek.

Windows 7 ile gelen bir bilgisayar satın alırsanız Windows 8’e ücretli olarak geçebilirsiniz. Ancak Windows 8 Pro’dan Windows 7’ye geçtiyseniz daha sonra Windows 8 Pro’ya dönme şansınız olacak.

Son uyarımız bu geçişin teknik detaylarıyla ilgili, firmadan aldığınız bilgisayarı Windows 7’ye geçirtmek kolay ama kendiniz yapmak isterseniz BIOS ile uğraşmanız gerekecek. Legacy Mode seçimi yapılması gerekiyor zira Windows 8 varsayılan olaran UEFI Boot ile Secure Boot gibi yeni özellikleri destekliyor.

Kısa Rehberimizden Yararlanabilirsiniz: Windows 8’den Windows 7’ye Dönüş için tıklayın…