Anasayfa Haber SpaceX’in Dragon Kapsülü Dünya’ya Dönüyor

SpaceX’in Dragon Kapsülü Dünya’ya Dönüyor

Dragon Kapsülü bugün Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılarak dünyaya dönecek.
Dragon Kapsülü bugün Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılarak dünyaya dönecek.
Dragon Kapsülü bugün Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılarak dünyaya dönecek.
Dragon Kapsülü bugün Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılarak dünyaya dönecek.

NASA ile anlaşma imzalayarak uzaya çıkan ilk kurumsal roket Dragon Kapsülü bugün dünyaya dönüyor.

Uluslarası Uzay İstasyonu’na kenetlenen Dragon Kapsülü, bugün TSİ ile 14.00 (EDT 07.00 am) sularında dünyaya dönme programına başlayacak. NASA, kapsülün dönüşünü canlı olarak yayınlayacak. SpaceX ile 1.6 Milyar Dolarlık anlaşma imzalayan NASA, şirketlerin desteği ile uzaya açılmayı planlıyor.

Hükümet tarafından sürekli bütçe kısıtlamasına uğrayan NASA’nın uzay programları bitmişti. NASA, Boeing, Sierra Nevada ve Orbital Science gibi firmalarla toplamda 900 Milyar dolarlık anlaşma imzalamaya hazırlanıyor. Bu firmalar, NASA’nın uzay programlarına yardımcı olacak. Ayrıca firmaların uzaya Astronot ve erzak çıkarma konusunda bir çok kapsül inşaa etmesi bekleniyor.

SpaceX’in kargo boşaltım ve dolum işlemi tamamlandı. Geçtiğimiz perşembe günü Rus Soyuz Roketi, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 145 gün boyunca kalacak, Expedition 35 mürettabına bağlı astronotları çıkarmıştı. SpaceX yaptığı anlaşmaya göre 12 uçuş gerçekleştirecek. Bugün Dragon Kapsülünün inişi ile programın ilk ayağı tamamlanmış olacak.

Dragon Kapsülünün inişi NASA TV’den canlı olarak yayınlancak. İzlemek için buraya tıklayabilirsiniz.