Anasayfa Haber Kim Dotcom’un Yeni Planı Şekillendi

Kim Dotcom’un Yeni Planı Şekillendi

Megaupload'ın yerini alacak Mega'nın, tanıtım sayfası bile milyonlarca hit alıyor.
Megaupload'ın yerini alacak Mega'nın, tanıtım sayfası bile milyonlarca hit alıyor.

Kapatılan Megaupload sitesinin sahibi Kim Dotcom’un Mega adlı sitesinin içeriği ve altyapısı şekillenmeye başladı.

Eski adıyla Kim Schmitz şimdilerde Bay Dotcom olarak bilinen Megaupload’ın eski sahibi, yeni sitesi için altyapı oluşturmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde yayılan haberin ardından Dotcom, nasıl bir site yapmaya çalıştığını detaylı olarak açıkladı.

Megaupload’ın kapatılması ve hapse girmesinin ardından ince eleyip sık dokumaya başlayan Bay Dotcom, Amerikan Anayasası’nda ki açıklıklardan faydalanmaya çalışacak. Buna göre servera yüklenilen veri şifrelenerek, içeriği sadece kullanıcı tarafından bilinecek. Böylece Mega Sitesi herhangi bir sorumluluk üstlenmiş durumda kalmayacak.

Aynı şekilde herhangi bir soruşturma durumunda Mega Sitesi değil, bilgiyi internete yükleyen kullanıcı suçlu durumunda olacak. 38 yaşında ki Bay Dotcom, siteyi tutuklandığı 20 Haziran 2013 tarihinde yayına sokacağını açıkladı. Dotcom ” Mega dosya paylaşım sitesi herhangi bir şekilde hiç bir Amerikan Yasası’na karşı gelmeyecek. Ayrıca yeni site Amerikan kuruluşlarına yayın hakları alanında hiç bir şekilde zarar vermeyecek. ” açıklamasında bulundu.

Şimdilerde Yeni Zellanda'da yaşayan Bay Dotcom, amaçlarından vazgeçmiyor.
Şimdilerde Yeni Zellanda’da yaşayan Bay Dotcom, amaçlarından vazgeçmiyor.

Dotcom, paylaştığı bir tweette sitenin tanıtım sayfasını açtığını belirtti. kim.com/mega tanıtım sitesi ile milyonlarca hit almaya başladığını açıkladı. Attığı bir tweet içerisinde ” Tüm FBI ajanları yenileme butonuna basıyorlar… Hepsinin IP Adresini görebiliyoruz. LOL!!! ” gibi açıktan açığa meydan okuma mesajlarını da esirgemedi.

Megaupload'ın yerini alacak Mega'nın, tanıtım sayfası bile milyonlarca hit alıyor.
Megaupload’ın yerini alacak Mega’nın, tanıtım sayfası bile milyonlarca hit alıyor.

Sitenin hostingi ABD’de bulunmayacak. Ayrıca Mega ile birlikte, MegaBox adlı müzik paylaşım sitesinin de kullanıma gireceği açıklanan bilgiler arasında. Kim Dotcom internette ki korsan paylaşımlar yüzünden tutuklanmıştı. Şu an Yeni Zellanda’da yaşamına devam eden Bay Dotcom’un ABD’ye iade edilmesi halinde 20 yıla yakın hapis cezası verileceği biliniyor.

Şimdilik iddialarını har vurup harman savuran Kim Dotcom sitenin altyapısı ile ilgilenmeye devam ediyor. Yeni sitesi için sistem geliştiricileri yanında görmek istediğini de belirten Dotcom’un macerası daha ne kadar sürecek merakla bekliyoruz.