Anasayfa Haber Sapphire Radeon 7870 Ekran Kartlarına Dikkat!

Sapphire Radeon 7870 Ekran Kartlarına Dikkat!

Bu aralar Sapphire markalı Radeon 7870 ekran kartı almayı düşünüyorsanız dikkatli olun!

Bir süredir AMD’nin çeşitli Radeon ekran kartlarında yaşanan ve kullanıcıların hayli tepkisini çeken teknik problemlerin sebebi, AMD tarafından yapılan detaylı bir teknik araştırmayla açığa çıkarıldı. Çeşitli sürücü problemlerinden kaynaklanan grafik hatalar dışında, kullanıcıların karşısına rastgele çıkan “siyah ekran” probleminin donanımsal kökenli olduğu ortaya çıktı.

Bu “siyah ekran” problemine yol açan şey, grafik işlemcinin voltaj regülasyonunu yapan bazı parçaların sorunlu olması, bu da sinyal parazitlenmesine yol açıyor. Bu sorunlu parçaların özellikle Sapphire tarafından üretilen Radeon 7870 ekran kartlarında bulunduğu da tespit edilmiş. Bozuk parçaların özellikle geçtiğimiz Mayıs ayı öncesinde üretilen Radeon 7870 kartları etkilediği tahmin ediliyor.

Bu bağlamda Sapphire yurtdışındaki stoklarını gözden geçirme ve etkilenen ürünleri geri çağırma kararı almış. Ayrıca AMD’nin de diğer iş ortaklarını benzer bir duruma karşı uyardığı biliniyor. Eğer yakın zamanda Sapphire üretimi bir Radeon 7870 aldıysanız ve sık sık ekran kararması probleminden etkileniyorsanız, üstelik sürücü güncellemeleri de sorunu çözmekte yeterli olmadıysa, siz de bu hatalı üretimin kurbanı olmuş olabilirsiniz.