Anasayfa Oyun Söylenti: PlayStation 4 (PS4) Geliştirici Kitleri Yolda, AMD A10 Tabanlı

Söylenti: PlayStation 4 (PS4) Geliştirici Kitleri Yolda, AMD A10 Tabanlı

PlayStation 4’ün oyun geliştiricileri için tasarlanan geliştirici kitinin yola çıktığı söyleniyor. Oyun stüdyolarına verilen bu sürüm VG247 kod adına sahip. AMD A10 Hızlandırılmış İşlem Birimi’ne (APU) -ve doğal olarak dahili AMD ekran kartına- sahip olan konsoldan PlayStation 4’ten ziyade Orbis olarak bahsediliyor. En azından Sony’nin şimdilik kullandığı isim bu.

1080p çözünürlükte oyunları 3D modunda dahi 60 FPS ile takılmadan oynatabilmesi amaçlanan yeni konsolda 8 GB ila 16 GB bellek yer alıyor ve Blu-Ray sürücüsü de çıkarılmamış. 256 GB SSD ile gelecek olan konsolun arabirimlerinin PS3 ile aşağı yukarı aynı olduğu belirtiliyor: HDMI, Ethernet, Wi-Fi.

Grafiksek arayüzünü tamamen elden geçirileceği konsol ile kullanıcılar artık PS tuşuna bastıklarında XBOX 360’ta olduğu gibi kolayca istedikleri yere erişebilecek. Güncelleştirmeleri ve Download işlemlerini arka planda yapabilecek olan konsolun kapatıldığında dahi sürekli bekleme modunda olacağı belirtiliyor. Böylece konsolun yeniden açılması saniyeler sürecek.

AMD A10 mimarisi hakkında bilgi için bu yazımıza göz atabilirsiniz:

AMD A Serisi APU’lar