Anasayfa Haber Nintendo Wii U’ya Az Kala

Nintendo Wii U’ya Az Kala

Nintendo Wii U, 18 Kasım'da piyasaya sürülecek.
Nintendo Wii U, 18 Kasım'da piyasaya sürülecek.

 

Nintendo Wii U, 18 Kasım'da piyasaya sürülecek.
Nintendo Wii U, 18 Kasım’da piyasaya sürülecek.

18 Kasım’da piyasaya çıkacak Nintendo Wii U’nun ön siparişi bir çok sitede bitti ya da bitmek üzere.

Yeni nesil oyun konsolları arasında yerini alacak olan Nintendo Wii U, firmanın piyasada kalma çabası olacak. Nintendo Wii’nun diğer oyun konsollarına karşı yavaşça geriye düşmesinin ardından, firma yeni bir platform üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu. Nintendo Wii’nin PS3 ve Xbox 360’ın arkasında kalmasının en büyük sebebi, firmanın bir çok oyunu Wii’ye getirmemesinden kaynaklanıyordu. Yani PS3 ve Xbox 360 için çıkan bir FPS oyunu Nintendo Wii için çıkarılmıyordu. Bunda yapımcı firmanın da etkisi büyüktü elbette.

Nintendo Wii U çıkışının ardından yeni nesil bir çok oyunu oyunseverlerle buluşturacak. Merakla beklenen oyun konsolunun ön siparişi bir çok sitede bitti. Bir çoğunda da bitmek üzere. Bu gidişle Nintendo Wii U almak isteyenler elektronik mağazalarının önünde sabahlayacaklar ya da 3. parti kişilerle irtibat kurup internet üzerinden normal fiyatının üstünde alışveriş yapmak zorunda kalacaklar.

Nintendo Wii U Basic Set 8GB Modeli, 299 Dolardan alıcı bulacak.
Nintendo Wii U Basic Set 8GB Modeli, 299 Dolardan alıcı bulacak.

Nintendo Wii U 2 farklı model ile piyasaya sürülecek. 8GBlık Basic Set 299.99 Dolar üzerinden satılacak. Beyaz renkte ki oyun konsolu 1 oyun kumandası, 2 adaptör, sensör çubuğu ve HDMI kablosuyla birlikte geliyor. Üst modeli olan 32GBlık Deluxe Set ise 349.99 Dolardan alıcı bulacak. Siyah renkte ki Deluxe Set içerisinde 1 oyun kumandası, 2 adaptör, sensör çubuğu, HDMI kablosu, konsol ayaklığı, oyun kumandası kızağı ve ayaklığı barındırıyor.

İnternette oyun konsolu için siparişi biten internet siteleri ise şu şekilde:

  • BestBuy.com – Wii U 8GB Basic Set – $299.99 (Satışı Bitti)
  • BestBuy.com – Wii U 32GB Deluxe Set – $349.99 (Satışı Bitti)
  • GameStop – Wii U 8GB Basic Set icon- $299.99 (Satışı Bitti)
  • GameStop – Wii U 32GB Deluxe Set icon- $349.99 (Satışı Bitti)
  • Walmart – Wii U Console Bundle icon- $449.99 (Satışı Bitti)
  • Amazon – Wii U 8GB Basic Set – 3. Parti Kişilerce Satılıyor
  • Amazon – Wii U 32GB Deluxe Set – 3. Parti Kişilerce Satılıyor

Diğer yandan Amazon.com, Nintendo Wii U için oyun satışına devam ediyor. Super Mario Bros U, Pikmin 3, Rayman Origins, Arkham City: Armored Edition ve daha bir çok oyun Amazon.com üzerinden alıcı buluyor.

Nintendo Wii U Detayları

Firma, Nintendo Wii U’yu, Nintendo Wii’nin halefi olarak 7 Haziran 2011’de Electronic Entertainment Expo’da tanıttı. Geliştirme sürecinin ardından oyun konsolunun çıkış tarihleri 18 Kasım K. Amerika, 30 Kasım Avrupa ve Avustralya, 8 Aralık Japonya olarak belirlendi. Nintendo Wii U, 18. Nesil oyun konsollarının ilki olma özelliğini taşıyacak.

Nintendo Wii U Deluxe Set 32GBlık Modeli, artırılabilir hafızaya sahip ve 349 Dolardan alıcı bulacak.
Nintendo Wii U Deluxe Set 32GBlık Modeli, artırılabilir hafızaya sahip ve 349 Dolardan alıcı bulacak.

Nintendo, yeni oyun konsolunun 1080p grafikleri destekleyeceğini ve 1 GB’ı sistem hafızası, 1GB’ı oyun hafızasına ayırmak üzere 2 GB RAM’i bulunacağını açıkladı. Bu Nintendo Wii’nin gösterdiği performanstan 20 kat daha fazla. Wii U’nun, Beyaz Basic Set ve Siyah Deluxe Set olmak üzere 2 farklı versiyonu olacak.

Diğer oyun konsollarından farklı olarak kullanıcı, oyun kumandası üzerinden oyun oynayabilecek. Yani TV kapalı dahi olsa kullanıcı, oyun kumandası üzerinde ki ekrandan yararlanarak oyununa devam edebilecek. Bu ev konsolları için yeni bir teknoloji. Bu sayede aile TV’da dizi/film izlemeye devam ederken bir yandan Wii U üzerinden oyun oynanabilecek.

Wii U, bir önceki modelin aksesuarlarını ve oyunlarını kullanabilecek. Ayrıca ilerleyen süreçte Nintendo Virtual Console üzerinden eski oyunların bir çoğu indirilebilir duruma gelecek. Ancak Nintendo GameCube için çıkarılan diskler bu oyun platformunda kullanılamayacak.

Nintendo Wii U Teknik Ekipman

Nintendo Wii U Basic Set Modelinin arka kısmında bulunan çıkışlar ve yuvalar.
Nintendo Wii U Basic Set Modelinin arka kısmında bulunan çıkışlar ve yuvalar.
  • İşlemci:IBM Power Mühendisliği-temelli çift çekirdekli işlemci.
  • Ekran Kartı:Yüksek Çözünürlüklü eDRAM Bellek destekli AMD Radeon ekran kartı.

Wii U’nun işlemcisi IBM tarafından tasarlandı. Tasarım firmanın Power Mühendisliği ile ortaya çıktı. Çift çekirdekli işlemci 45nm boyutunda ve eDRAM belleğe sahip. Nintendo ve IBM, işlemci hakkında detaylı bilgi vermekten kaçındı. Bu sebepten ötürü işlemci hakkında, çekirdek hızı ve bellek büyüklüğü gibi konularda yeterli bilgi yok.

  • RAM:2GB RAM (1GB oyunlar için 1 GB Sistem Yazılımı için)
  • Hafıza: 8GB Basit Set. 32GBlık Deluxe Set, SD hafıza kartları ve USB hard disklerle artırılabilir.
  • Çıkışlar: SD Hafıza yuvası(SDHC kart desteği de vermekte), USB 2.0 çıkışı(2 tane önde, 2 tane arkada), Sensör Çubuğu çıkışı, AV Multi Out çıkışı, HDMI 1.4 çıkışı.

http://youtu.be/7dbGJieRaH0