Anasayfa Haber Verizon ve AT&T Ağları Tekrar Kullanılabilir Hale Geldi

Verizon ve AT&T Ağları Tekrar Kullanılabilir Hale Geldi

Verizon ve AT&T, müşterilerine iyi iletişim sağlayabilmek amacıyla var güçleriyle çalıştı.
Verizon ve AT&T, müşterilerine iyi iletişim sağlayabilmek amacıyla var güçleriyle çalıştı.

Sandy Kasırgasının ardından Verizon ve AT&T operatörlerinin Doğu Sahili’ndeki çekim gücü %95’e kadar yükseldi.

ABD’nin Doğu Sahili’ni vuran Sandy Kasırgası insan hayatını bir çok yönden felce uğratmaştı. Elektrik, internet ve telefonun yokluğunda zor günlerinden ardından yaşam yavaşça normale dönmeye başladı. Verizon ve AT&T GSM operatörleri Doğu Sahili’nde %95’e varan çekme gücüne ulaştıklarını açıkladı.

ABD’nin iki büyük operatör firmasının altyapı, tesis ve ofisleri kasırgadan etkilenmişti. Verizon’un Manhattan adasında bulunan en büyük binası elektrik kesintisinden etkilenen bölge içerisinde kalmıştı. Elektrik geri gelene kadar zor uğraşlar sonucunda jenaratörlerle tekrar işleve sokulmuştu.

Sandy Kasırgası, ABD’nin yaşadığı en büyük doğal felaketlerden biri olarak anılıyor. Ülke tarihinde ilk kez New York Metrosu 72 saatten uzun bir süre kapalı kaldı. Elektrik kesintileri yaşamı felce uğrattı. İnternet bağlantısının kopukluğu, New York’ta bulunan Borsayı fazlasıyla etkiledi. Ancak gene de %70 ila %80’e varan çekim kuvvetinde telefon bağlantısı sağlanabiliyordu.

Felaket sırasında Verizon gecikme bedeli olan ücretlerden feragat ettiğini açıkladı. AT&T, T-Mobile ile anlaşarak çekim kuvvetlerini birleştirdi. Sandy Kasırgası boyunca insanlar tanıdıklarına böylece ulaşabilmiş oldu.