Anasayfa Haber MSN Devri Bitiyor: Windows Live Messenger Kapanacak!

MSN Devri Bitiyor: Windows Live Messenger Kapanacak!

Windows Live Messenger
Windows Live Messenger

Microsoft, Windows Live Messenger ya da yaygın söylenişle MSN’i kapatacak! İşte Live Messenger’ın geleceği…

Microsoft bir zamanların popüler mesajlaşma yazılımı olan MSN’i yani Windows Live Messenger’ı emekliye ayıracak. Microsoft’a yakın kaynaklardan sızan bilgilere göre şirket MSN yerine Skype’a geçiş yapacak.

Önümüzdeki aylarda Windows Live Messenger kullanıcıları Skype’a aktarılarak uygulama kapatılacak. Messenger’ın veritabanları Skype entegrasyonu tam olarak sağlantıktan sonra Windows Live Messenger’In emeklilik haberi duyurulacak. Şu anda kullanıcıların yüzde 80’i farkında olmasalar da bu şekilde sistem içerisinde aktarılmış durumdalar. Skype üzerinden yollanan mesajları iletme işini yüklenen ve anında mesajlaşma işlerinin yüzde 80’ini üstelenen Messenger altyapısı, Skype’ın bir parçası olarak hayatını sürdürecek.

Microsoft hesapları, Skype kullanıcı bilgileri bu sistemsel değişikliklerle bağlanıp güncellenirken, kullanıcılar Microsoft ya da Facebook hesaplarıyla Skype 6.0’a kolaylıkla giriş yapabiliyorlar. Kısacası sistem değişiklikleri kullanıcıların MSN – Windows Live Messenger hesaplarını etkilemeyecek, artık herkes Skype kullanacak.