Anasayfa Haber Steam’in Linux Versiyonu İçin Kapalı-Beta Testleri Başladı!

Steam’in Linux Versiyonu İçin Kapalı-Beta Testleri Başladı!

Steam Oyun Platformu çok yakın bir süre içerisinde Linux kullanıcıları için çıkacak.
Steam Oyun Platformu çok yakın bir süre içerisinde Linux kullanıcıları için çıkacak.

Valve’in oyun platformu sonunda Linux kullanıcıları için de geliyor.

Valve devasa oyun platformu Steam için çalışmalarına son sürat devam ediyor. Oyun satımından sonra yazılım satmaya başlayan, Steam Greenlight projesini açan, Big Screen uygulamasını başlatan firma, oyun platformunu devasa bir sosyal ağa dönüştürüyor.

MAC bilgisayarlardan sonra Steam, Linux işletim sistemi için de çıkacak. Temmuz ayında duyurulan haberi sitemizde de sizlerle paylaşmıştık. Geliştirme ve araştırma sürecinin ardından halka açık, kapalı-beta testleri bugün itibariyle başladı. Valve Başkanı Gabe NewellBu olay PC Oyunlarını geliştirme sürecinde büyük bir adım. Steam kullanıcıları sürekli olarak Linux içerisinde oyun oynamak istediklerini belirtiyorlardı. Steam Topluluğumuza, Linux ailesini de katarak zenginleştireceğimiz için çok mutluyuz ” açıklamasında bulundu.

Programı planlama süreci içerisinde 60.000 kullanıcıdan katılım isteği geldiği belirtildi. Beta Teste katılacakların ilk partisinin bu 60.000 kişilik kullanıcı grubundan seçilmesi planlanıyor. Daha sonra ki partide internet üzerinden başvuru yapan kullanıcılar dikkate alınacak. Valve’in koyduğu şartlara göre sadece Steam üyesi ve Ubuntu 12.04 kullanıyor olmanız yeterli.

Kapalı-Beta kullanıcıları, Steam üzerinden ücretsiz olarak Team Fortress 2 oynayabilecek. TF2’nin yanı sıra Linux için satılan Amnesia, Trine 2, Sword&Sworcery gibi dikkati çeken 24 oyun daha mevcut. Valve, yazılımı Linux kullanıcıları için sürekli geliştireceklerini ve hazır olduğunda herkesin ulaşabileceğinin garantisini verdiler.

Sizde Linux kullanıcısıysanız ve Kapalı-Beta’ya katılmak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.