Anasayfa Haber Google Free Zone, Kullanıcıya Ücretsiz İnternet Sunuyor

Google Free Zone, Kullanıcıya Ücretsiz İnternet Sunuyor

Google Free Zone, ilk olarak Filipinler'de kullanıcı ile buluştu.
Google Free Zone, ilk olarak Filipinler'de kullanıcı ile buluştu.

Google’ın yeni internet bağlantı teknolojisi ilk olarak Filipinler’de kullanıma girdi

Yeni servis mobil kullanıcılara Google+, Gmail ve Google Arama Motoru gibi uygulamaları veri aktarım ücreti almadan sunuyor. Bu servis ilk olarak Filipinler’de kullanıma konuldu.

Kullanıcılar Google uygulamalarına bağlandığında, kullandıkları süre içerisinde operatörleri tarafından konulan ücretlendirmeye tabi tutulmuyorlar. Eğer kullanıcı Google uygulamalarının dışına çıkarsa operatör tarafından konulan tarifeden ücretlendirme aktif hale geliyor. Yani Google Free Zone sadece firmanın kendi uygulamaları için geçerli.

Gmail üzerinden mailleri kontrol edebilmek, Google+ ile arkadaş listesini düzenleyebilmek ya da Google üzerinden arama yapmak Free Zone ile tamamen ücretsiz. Bu uygulama Filipinlerde bulunan tüm internet destekli mobil cihazları kapsıyor. Servis akıllı telefonları şimdilik kapsamıyor. Google bu servisi geliştirmek ve bir çok ülkeye yaymak için çalışmalarına devam ediyor.

Google yeni pazar arayışlarını gelişmekte olan ülkelere yöneltti. Gelişim içerisinde ki bir çok ülke teknolojik yönden destek almak amacıyla Google, Apple, Microsoft gibi firmalarla görüşüyor. Böylece teknoloji devi firmalar da yeni pazarlara girip, ürünlerini tanıtma imkanı tanıyor.