Anasayfa Haber Medal of Honor: Warfighter’a Danışmanlık Yapan Donanma Komandolarının Başı Belada

Medal of Honor: Warfighter’a Danışmanlık Yapan Donanma Komandolarının Başı Belada

EA Games’in oyun serisi Medal of Honor için danışmanlık yapan Donanma Komandolarına kınama cezası ve maddi yaptırım uygulandı.

Ekim ayının sonunda piyasaya sürülen Medal of Honor: Warfighter için danışmanlıkta bulunan 7 Donanma Komandosunun başı belaya girdi. SEAL’a bağlı 6. Takım timinde bulunan komandoların, oyun için danışmanlıklarını karargaha bildirmedikleri için kınama cezası ve 2 aylık maaşlarında kesinti yapıldığı bildirildi.

Bu 7 komando arasında Usama Bin Ladin’i öldürme hareketına katılan bir adet asker de bulunuyor.  Medal of Honor: Warfighter, komando taktikleri üzerine kurulu gerçekçi görevleri bulunan bir oyun. Ancak oyun ana hikayesi içerisinde Bin Ladin’i öldürmek gibi bir görev yok. Komandoların Bahar ve yaz ayları içerisinde toplam 2 günlük danışmanlıkta bulundukları bildirildi. Ordunun iddiasına göre bu komandolar bir çok gizli silah ve ekipman hakkında bilgiyi Electronic Arts’a aktarmış.

Donanmaya bağlı, konuyla alakalı 4 komando da mercek altına alındı. Amerikan Donanmasından Tuğamiral Garry BonelliAmerikan Donanmasına bağlı denizciler olarak ne yaptığımız ve kim olduğumuza dair bilgiler sadece bizi ilgilendirir. Daha fazlasına müsamaha gösteremeyiz” dedi.

FPS türündeki oyun, ekim ayının sonunda piyasaya sürülmüş ve kriterler tarafından olumlu notlar almıştı.