Anasayfa Haber Blackberry 10 İçin Çıkış Tarihi Belli Oldu

Blackberry 10 İçin Çıkış Tarihi Belli Oldu

BlackBerry 10'nın satışları RIM'i mutlu etti.
BlackBerry 10'nın satışları RIM'i mutlu etti.
Blackberry 10 için çıkış tarihi kesinleşti.
Blackberry 10 için çıkış tarihi kesinleşti.

Research in Motion resmi olarak Blackberry 10’nun çıkış tarihini duyurdu.

Kanada merkezli RIM, Blackberry 10’nun çıkışını belirledi: 30 Ocak 2013. Firma bu tarihte Blackberry 10’nun iki farklı modelini piyasaya sunacak. Telefonun dünyanın bir çok yerinde aynı anda piyasaya sürüleceği belirtildi.

RIM, geçtiğimiz eylül ayında Blackberry 10 ile gündeme gelmişti. Yeni telefonları ile pazarda tekrardan söz sahibi olmak isteyecekler. 2013’ün başında çıkması plananlanan telefonun pazarda etki bırakması bekleniyor. Ancak Samsung ve Apple gibi firmaların amiral telefonlarının hakim olduğu bir pazarda ne kadar etkili olur, zamanla göreceğiz.

Research in Motion CEOsu Thorsten HeinsBlackberry 10’u inşaa ederken sizlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir telefon yaratmak istedik. Takımımız yorulmak nedir bilmeden kullanıcılarımıza en iyi tarayıcı, zengin uygulama ekosistemi ve ilgi çekici multimedia özellikleri sunmak için çalışıyor. BlackBerry Flow desteği ile bütün bunlar akıllı telefon pazarında yerini alacak ” dedi.

Ayrıca RIM, Blackberry 10 için Federal Information Processing Standard (FIPS) 140-2 sertifikasını da almış bulunuyor. Bu sertifika ABD hükümeti tarafından güvenilir olduğu belirtilen telefonlara veriliyor. Yani Blackberry 10’un devlet daireleri içerisinde kullanılabilme izni var.

RIM, bir çok taşıyıcı firmanın yeni işletim sistemini ekim ayından beri denediklerini açıkladı. Çok yakın bir süre içerisinde bu taşıyıcılardan bazıları Blackberry 10 için tanıtımlarını yapmaya başlayacaktır. Daha esnek kullanış sağlayacak Blackberry 10’nun dokunmatik ekran ve QWERTY klavye olmak üzere iki farklı modelinin sunulacağı belirtildi.