Anasayfa Haber Blizzard’a Dava Açıldı!

Blizzard’a Dava Açıldı!

Blizzard'a güvenlik konusunda dava açıldı.
Blizzard’a güvenlik konusunda dava açıldı.

Blizzard’a güvenlik sistemleri yüzünden dava açıldı. İşte haberin detayları:

Blizzard oyuncularının güvenliği için Starcraft 2, Diablo 3 ve World of Warcraft oyunları için battle.net bağlantısı istiyor. Yani oyuncularının güvenliğini sağlamak amacıyla bütün oyunları tek bir güvenlik çatısı altında topluyor.

Ayrıca Authenticator adı verilen cihaz sayesinde güvenlik önlemleri artırılabiliyor. Authenticator, USB boyutlarında ufak bir cihaz. Kullanıcının ilk önce bu cihazı üyeliğinde aktif etmesi gerekiyor. Sonrasında herhangi bir Blizzard oyunu açıldığında, girmesi gereken rastgele rakamlar oluşturuyor. Avrupa’da 9.99 Euro’ya satılırken ülkemizde 30 Lira civarında etiket fiyatı bulunuyor.

Blizzard'ın kullanıcılarına sunduğu authenticator, oyunlara daha güvenli girişler yapılmasını sağlıyor.
Blizzard’ın kullanıcılarına sunduğu authenticator, oyunlara daha güvenli girişler yapılmasını sağlıyor.

Benjamin Bell isimli biri tarafından açılan davada, kullanıcıların Blizzard tarafından bu tarz zorunlu güvenlik sistemlerine yöneltimesini adaletsiz olarak nitelendiriyor. Bell’in açıklamasında, Blizzard’ın zaten oyuncularının üyeliklerini korumakla yükümlü olduğu, bunu ekstra bir ücret almadan yapması gerektiğini belirtiyor. Belirli bir fiyata satılan Authenticatorların, sene içerisinde firmaya milyon dolarlar kazandırdığını açıkladı.

Benjamin Bell’in mahkemeye sunduğu bilgiler arasında bu güvenlik sistemlerinden yararlanıp, üyelikleri elinden alınan kullanıcıların ifadeleri de yer alıyor. Bell, Blizzard’ın zorunlu battle.net uygulamasından vazgeçmesini ve Authenticator korumasının kaldırılmasını istiyor. Blizzard’ın herhangi bir beklentisi olmadan kullanıcılarının güvenliklerinden sorumlu olmasını bekliyor.

Blizzard yöneticileri, Bell tarafından açılan davayı oldukça anlamsız bulduklarını belirtti. Şimdi Blizzard, bu dava için savunmasını hazırlıyor.