Anasayfa Haber HTC ve Apple’ın Arası Tatlıya Bağlandı

HTC ve Apple’ın Arası Tatlıya Bağlandı

Telefon pazarında rakip olan iki firma şimdi ortak hareket edecek.
Telefon pazarında rakip olan iki firma şimdi ortak hareket edecek.
Telefon pazarında rakip olan iki firma şimdi ortak hareket edecek.
Telefon pazarında rakip olan iki firma şimdi ortak hareket edecek.

HTC ve Apple’ın arasında ki patent gerginliği son buldu.

Tayvan merkezli HTC ile Apple firması arasında bir patent davası süregeliyordu. Apple ile yapılan ateşkesin ardından bir çok HTC mühendisi firmaya geri döndü. Dava devam etseydi Apple ve HTC firmalarının oldukça yıpranacağı düşünülüyordu.

2 yıldır süren dava esnasında Apple, HTC’nin 10 patenti ihlal ettiğini öne sürmüştü. Bir kazanıp bir kaybeden Apple, en son 5 ay önce bir dava açmıştı. Şimdi ateşkes yapan firmalar, 10 yıllık anlaşma ile patent konusunda ortak hareket edecekler. Apple CEOsu Tim CookHTC ile anlaşmaya vardığımız için çok mutluyum ” dedi. HTC firmasının CEOsu Peter Chou ise benzer ifadeler kullandı: “Apple ile aramızda ki anlaşmazlığın bitmesinden dolayı mutluluk duyuyoruz.

Böylece HTC ve Apple arasında bir barış anlaşması imzalanmış oldu. HTC firması bu anlaşmaların mali yıl sonunda firmaya zarar vermeyeceğini açıkladı. Ancak bu anlaşmaların sonucunda HTC firması Apple’a bazı imtiyazlar tanıyabilir. Dava süresi içerisinde HTC firmasının 200 Milyon Dolar’a yakın bir parayı hibe ettiği söyleniyor. Şimdi ise HTC, Apple’a ürün telifleri için para ödeyebilir. Tabii bu bir söylentiden ibaret, çünkü anlaşmanın tam olarak içeriği bilinmiyor.

Bu ateşkes HTC’nin güçlü bir rakip olmasından değil, güç kaybetmesinden kaynaklanıyor. ABD pazarında iyi bir grafik yakalayan ancak daha sonra Samsung ve Apple’ın arkasında kalan HTC, pazarda ki eski konumuna yükselmek istiyor. Asya ve özellik Çin’de bulunan düşük maliyetli firmaların ürünleri ile başa çıkamayan HTC’nin dünya pazarında ki %10luk payının %4’e düştüğü bildirildi.

Apple ve HTC’nin ortak çalışma kararı alması teknoloji dünyasında şaşkınlıkla karşılandı. Bazılarına göre Apple, Samsung ile arasındaki ezeli rekabette kendi cephesini güçlendirmeye çalışıyor olabilir.