Anasayfa Haber 70 Dolara 1 GB İnternet İster Misiniz?

70 Dolara 1 GB İnternet İster Misiniz?

Uzun bir bekleyişten sonra, Google Fiber en sonunda hizmet vermeye başladı.

Yukarıdaki resimde gördüğünüz hız testi sonucu, ABD’nin Kansas City şehrinde yaşayan Mike Demarais tarafından atılan bir Twitter mesajından alınmıştır. Uzun süredir konuşulan Google Fiber hizmetinin geçtiğimiz Salı günü devreye girmesiyle beraber, ilk müşterilerden biri olan Demarais, gördüğü sonucu Twitter üzerinde paylaşmadan edememiş!

Google tarafından bir süredir hazırlıkları yapılan Google Fiber, ev kullanıcılarına ayda 70 dolar ücretle 1 Gbps hızında internet bağlantısı sunuyor. Şimdilik sadece Kansas City şehrinde devreye giren hizmetin, ABD sınırları içinde bir eşi benzeri daha yok. Hem indirme, hem de yükleme hızı olarak 1 GBps kapasiteye sahip olan hizmet, normal kullanımda 600 – 700 Mbps hızlarına ulaşabiliyor. Google ve iş ortakları uzun süredir fiber optik teknolojisinin uygulanmasında ortaya çıkan çeşitli sorunları çözmeye çalışıyorlardı. Alınan sonuçlara bakılırsa bu konuda hayli yol katetmişler.

Tabii Google Fiber dünyadaki en hızlı internet bağlantısı değil, ancak evlere sunulan internet bağlantı hizmetleri arasında şimdilik en yüksek fiyat/performans oranına sahip hizmetlerden biri sayılabilir. Ne diyelim, darısı bizim başımıza!