Anasayfa Haber Apple, Rockstar Consortium’dan 1024 Tane Patent Satın Aldı

Apple, Rockstar Consortium’dan 1024 Tane Patent Satın Aldı

 

Apple firması konu patent olduğunda gözünü kırpmadan milyar dolarlar saçabiliyor.
Apple firması konu patent olduğunda gözünü kırpmadan milyar dolarlar saçabiliyor.

Apple ürünlerini koruma altına almak için patent haklarına milyarlarca dolar para harcamaya devam ediyor.

Apple’ın Rockstar Consortium firmasından 1024 tane patent satın aldığı doğrulandı. Uzun süredir görüşme sürecinde olan iki firma sonunda anlaşmaya vardı. Patentlerin Apple firmasına aktarılmasına dair bürokratik işlemler için Amerikan Patent ve Marka Ofisi tarafından da onay verildi.

Rockstar Consortium, iflas eden Nortel Network firması tarafından kurulmuş bir patent enstitüsü. Rockstar Consortium, Apple, EMC, Ericsson, Microsoft, Research In Motion ve Sony tarafından Haziran 2011 tarihinde açık artırmadan 4.5 Milyar Dolara satın alındı. Rockstar Consortium satın alındığı zaman 6000 patenti bulunmaktaydı. Bu patentler arasında yarı-iletken donanım, wireless, wireless 4G, veri ağı oluşturma, optik, ses ve internet teknolojileri bulunuyor.

Bu anlaşma içerisinde Apple 2.5 Milyar Dolar katkıda bulunmuştu. Büyük payın Apple’da bulunması patentlere ulaşmasında büyük yardım sağlamıştı. Ancak tüm patentleri kullanmak ve sahip olmak için yeterli haklara sahip değiller. Genede anlaşma dahilinde, kendi payları üzerinden, patentleri birbir kendi firmalarına aktarmaya başladılar.

Geçtiğimiz yıl akıllı telefon endüstrisinde patentler için 20 Milyar Dolar harcama yapıldı. Apple ve Google tarihlerinde ilk kez, ürünlerinin araştırma ve geliştirme bölümü için patentlere harcadıkları paradan daha azını ayırdılar.