Anasayfa Haber E-Mail Hesaplarını Hack Eden Andrew Auernheimer Davası Sonuçlandı

E-Mail Hesaplarını Hack Eden Andrew Auernheimer Davası Sonuçlandı

Andrew Auernheimer'ın yaşadığı bu dava süreci bir ilk değil. Daha öncede şahsı adına suçlamalarda bulunulmuştu.
Andrew Auernheimer'ın yaşadığı bu dava süreci bir ilk değil. Daha öncede şahsı adına suçlamalarda bulunulmuştu.
Andrew Auernheimer'ın yaşadığı bu dava süreci bir ilk değil. Daha öncede şahsı adına suçlamalarda bulunulmuştu.
Andrew Auernheimer’ın yaşadığı bu dava süreci bir ilk değil. Daha öncede şahsı adına suçlamalarda bulunulmuştu.

iPad üzerinden 120.000 e-mail adresine ulaşan Andrew Auernheimer’ın davası bitti.

Geçtiğimiz perşembe günü Federal Mahkeme, Andrew Auernheimer’ı 120.000 e-mail adresine illegal yollardan ulaştığı için hapis cezasına çarptırdı. AT&T’nin serverlarını kullanan hacker, buradan 120.000 iPad kullanıcısının e-mail adreslerine ulaştı. Bu bilgiler arasında New York Başkanı Michael Bloomberg’in ve film sektöründen Harvey Weinstein’in e-mail adresleri de bulunuyor.

Auernheimer’ın kimlik hırsızlığı ve bilgisayarlara izinsiz girmesinden dolayı mahkum edileceği belirtildi. Hackerın, AT&T’nin resmi websitesi sitesini kullanarak serverları kullandığı düşünülüyor. Site üzerinden Bloomberg ve Weinstein gibi isimlerin yanı sıra birçok ünlü ve siyasi ismin bilgilerine ulaştığı bildirildi.

Auernheimer’ın grubu bilgileri Gawker adlı internet sitesi üzerinden duyurdu. Auernheimer’ın ekibinden ikinci isim olarak anılan Daniel Spitler ise sene başında yakalanmış, haziran ayında suçlu bulunmuştu.

Hackerın avukatı Paul Fishman, müvekkilinin çaldığı bilgileri suç amaçlı kullanmadığını söylerek savunmada bulundu. Ancak savcılar ortaya dökülen bilgilerin kötü amaçlar için kullanılabileceğinin üzerinde durdu.

Tutuklanmasının ardından gelişen dava sürecinin ardından hapis cezasına çarptırılan Auernheimer’ın 90 gün içerisinde kefalet ile serbest bırakılacağı açıklandı. Hacker konu hakkında hiç bir açıklama yapmadı.

Bilgileri çalınan kullanıcılar durumdan hoşnut kalmazken AT&T ve iPad soruşturma başlattı. AT&T firması olası bir güvenlik boşluğundan yararlanan Hacker’ın, iPad 3G kullanıcılarının bilgilerine ulaştığını düşünüyor. Konu ile alakalı olarak Apple firması iPad’in oluşturabileceği güvenlik problemlerini çözmeye çalışıyor.