Anasayfa Haber ASUS, Intel 7 Serisi Anakartlarda USB 3.0 Sertifikasını Aldı

ASUS, Intel 7 Serisi Anakartlarda USB 3.0 Sertifikasını Aldı

ASUS’un USB 3.0 sertifikalı anakartları ile uyumlu ve kararlı çalışma garanti altında.

 Hep en mükemmeli sunmayı amaçlamasıyla dikkat çeken ASUS anakartlar, şimdi de en iyi USB 3.0 deneyimini sunuyor. Yeni Intel 7 serisi yonga seti ile donatılmış olan ASUS anakartlar bu bağlamda piyasadaki ilk USB 3.0 sertifikalı anakartlar olma ayrıcalığına sahip. Bu sertifikalandırma ile ASUS anakartlar, halihazırda piyasadaki milyarlarca USB destekli cihazla uyumlu çalışmayı garanti altına alırken, SuperSpeed USB standardı ile artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan USB arabirimini performans konusunda yeni bir boyuta taşıyor.

Sıkı test prosedürleri

Bir anakartın USB 3.0 sertifikası alabilmesi için kart 180’den fazla sıkı teste tabi tutuluyor. Bu testler arasında sinyal kalitesi, cihazlar arası iletişim, aşırı yükleme testi, uyumluluk ve aktarım hızları gibi zorlu performans kriterleri yer alıyor. ASUS USB 3.0 sertifikalı anakartlar, daha iyi bir devre tasarımı ve yüksek kaliteli konektörler ve yongalar sayesinde en zor koşullarda bile USB 3.0 cihazlardan gelen sinyalleri daha iyi tespit edebiliyor. USB 3.0 sertifikalı anakartların ayrıca otuz altı farklı cihazla uyumluluk testini de geçmesi gerekiyor. Kullanıcıların en geniş ürün yelpazesinden yararlanmalarını amaçlayan bu teste dahil edilen cihazlar arasında yazıcılar, harici sürücüler, video kameralar, fareler ve kulaklıklar yer alıyor.

ASUS USB 3.0 UAS Protokolü

Tüm bunların yanı sıra ASUS, USB 3.0 aktarım hızını 1.7 kata kadar artıran benzersiz ASUS USB 3.0 Boost teknolojisi ile anakart özellikleri ve tasarımı alanındaki öncülüğünü de pekiştiriyor. Dünyanın ilk USB 3.0 UASP desteği sayesinde HD videolar ve sistem yedekleri gibi büyük dosyaları aktarmak isteyen kullanıcılar, zamandan önemli ölçüde tasarruf ediyorlar

İlerleyen günlerde başka modelleri de USB 3.0 sertifikası alacak olan ASUS’un güncel USB 3.0 sertifikalı anakartları şöyle sıralanıyor:

  • ROG RAMPAGE IV GENE
  • P8Z77-V DELUXE
  • P8Z77-V LX
  • P8Z77-M
  • P8H77-V LE
  • P8H77-M
  • P8H77-M LE
  • M5A99 FX PRO R2.0