Anasayfa Haber Google Play için Google Plus Gereksinimi

Google Play için Google Plus Gereksinimi

Google Play Store üzerindeki uygulamalara yorum yapmak için yakında Google+ kullanmanız gerekecek. İşte Google’ın bu konuda yaptığı resmi açıklama…

Google sosyal ağı olan Google Plus’ı yaygınlaştırmak için Google Play kartını oynuyor. Dünyanın en popüler mobil işletim sistemi olan Android’in uygulamaları Google Play Store üzerinde bulunuyor. Burada kullanıcılar uygulamalar hakkında yorum yapabiliyor, inceleyerek uygulamalara not verebiliyor.

Google yaptığı değişiklik ile yeni Google Play sürümünü kullanıma sokuyor. Bu yeni sürümde Android uygulamalarına yorum yapmak için ise Google+ hesabı kullanılıyor. Google bunun resmi sebebi olarak yorumları Spam’den korumak için kullanıcıların kayıtlı Google kullanıcıları tarafından ve halka açık Google+ ismi ve fotoğrafıyla yayınlanacağını söylüyor. Uygulama geliştiriciler olumsuz yorumların genelde rakip uygulamaların sahipleri tarafından yapıldığını, bu tarz bir halka açık profil uygulamasının daha adil ve saygılı yorumlar yapılmasını sağlayacağını düşünüyor.

Her halükarda Google Play Store üzerindeki yorumların Google+ profilleriyle yapılacak olması Google’ın sosyal ağının kullanımını biraz daha arttıracaktır. Google, daha önce de YouTube profillerini Google+ profillerine bağlamıştı. Gelecekte bütün Google hizmetlerinin Google+ bağlantılı bir şekilde çalışmasını bekleyebiliriz.