Anasayfa Haber Nokia Asha Serisini Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor

Nokia Asha Serisini Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor

Nokia Asha 205(solda) ve 206(sağda)'nın fiziksel özelliklerinin karşılaştırması.
Nokia Asha 205(solda) ve 206(sağda)'nın fiziksel özelliklerinin karşılaştırması.
Nokia Asha 205(solda) ve 206(sağda)'nın fiziksel özelliklerinin karşılaştırması.
Nokia Asha 205(solda) ve 206(sağda)’nın fiziksel özelliklerinin karşılaştırması.

Nokia’nın Asha 205 ve 206 telefonları en geç bu yılın sonunda kullanıcı ile buluşacak.

Nokia’nın bütçe dostu yeni telefonları, Lumia serisinin girmediği pazarları hedefliyor. Şu an için telefonun ABD pazarına girmesi söz konusu değil. Asha serisi, 62 Dolarlık uygun fiyatı ile sosyal medya takipçisi internet kullanıcılarına göre hazırlandı.

Asha 205 ve 206’da, Lumia serisinde bulunan Windows Phone 8 işletim sistemi bulunmayacak. Nokia’nın açıklamasına göre Asha 205’de özel Facebook tuşu bulunacak. Böylece kullanıcı hızlı bir şekilde sosyal ağa ulaşabilecek. Benzer şekilde Twitter ve eBuddy programları da yüklü gelecek. Ayrıca Electronic Arts’ın hediye ettiği 40 bedava oyun mevcut.

Asha serisinde sosyal medyayı sık kullanan müşteriler için kolay paylaşım seçenekleri bulunacak. 205 ve 206’da bulunan Slam teknolojisi hızlı paylaşım için kullanılacak. Bluetooth üzerinden tanımlama yapmadan fotoğraf, dosya ve müzik parçaları hızlı bir şekilde diğer cihaza aktarılabilecek.

Bulut-tabanlı kullanıma destek veren Xpress Tarayıcının son sürümü Asha serisinde mevcut. GPS özellikleri bulunmamasına karşın yerel harita üzerinden en yakındaki dükkanları bulabilmek oldukça kolay. İki SIM kartı aynı anda kullanıma izin veriyor. Ayrıca Easy Swap ile bu kartlar üzerinden rahatlıkla geçiş yapılabiliyor. Bu sayede batarya ömürleri de korunmuş oluyor.

Asha 205’te 4 satırlık Q klavye bulunurken, Asha 206’da klasik 9 tuş klavye bulunuyor. 32GB’a kadar microSD kart girişinden hafıza artırılabiliyor. Müşterilerine rahat ve hızlı bir kullanım sunan telefonlar, diğer rakip firmaların ürünlerine göre performans bakımından yavaş kalıyorlar. Ancak Asha 206 ve 205 tamemen sosyal medya kullanımına uygun olarak inşaa edilmiş telefonlar.

Nokia Asha 206 için hazırlanmış tanıtım videosu:

http://youtu.be/kzBpwd0bnJk

Nokia Asha 205 için hazırlanmış tanıtım videosu:

http://youtu.be/f_KTeIHr-_E