Anasayfa Haber Apple’ın Yeni Model iMacleri Görücüye Çıkıyor

Apple’ın Yeni Model iMacleri Görücüye Çıkıyor

Apple'ın yeni iMacleri yakında kullanıcıyla buluşacak.
Apple'ın yeni iMacleri yakında kullanıcıyla buluşacak.

 

Apple'ın yeni iMacleri yakında kullanıcıyla buluşacak.
Apple’ın yeni iMacleri yakında kullanıcıyla buluşacak.

Apple tarafından yeniden all-in-one teknolojisi ile dizayn edilen iMac bilgisayarlar kullanıcıyla buluşmaya hazırlanıyor.

Apple, iPhone 5 ve tablet cihazlarının ardından masaüstü çalışmalar için hazırladığı yenilenmiş iMacleri pazara sokmaya hazırlanıyor. 23 Ekim’de tanıtılan bilgisayarların detayları şekillendi. Apple’ın resmi duyurusuna göre 21.5-inçlik iMac bu cuma günü satışa çıkarken, 27-inçlik versiyonunun ön siparişi başlayacak.

Apple’ın popüler 21.5-inçlik iMac’i dükkanlardan satıldığı gibi online olarak da sipariş verilebilecek. Fiyatının 1,299 Dolar olacağı açıklandı. Büyük modeli olan 27-inçlik versiyonu için cuma günü ön siparişler başlayacak. Kullanıcılar bu modele bir sonraki ay sahip olabilecekler. 27-inç iMac’in fiyatının 1,799 Dolar olacağı belirtildi. Firma gecikmeler için dördüncü çeyreğin zorlayıcı şartlarını gösterdi. Apple bunun dışında herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı. Ayrıca eski nesil birçok iMac’in satışı da geçici olarak pazardan çekildi.

Yeni iMac, Intel’in Ivy Bridge işlemcisi ile inşa edildi. Modeline göre 2.7GHz ya da 2.8GHz dört çekirdekli i5 işlemci bulunuyor. 1TBlık geniş hafızanın yanında 8GB RAM bulunuyor. Ekran kartı ise 512MB Nvidia çipset kullanıyor. Önceki modellerde görüldüğü gibi yeni nesil iMaclerde de optik sürücü girişi bulunmuyor. Bu sayede ekran kalınlığı 5mm seviyesine çekilebiliyor.

Yeni iMaclerde Fusion Drive teknolojisi bulunuyor. 128GB SSD’ye sahip olan hard disklere 1TB veya 3TB ekleme geliyor. Yani kullanıcı bu iki diskin toplamını kullanıyor. Böylece hard disk alanında işletim sistemi ve programlar yüklü olarak kalıyor. SSD alanını ise yazma ön belleği olarak kullanılıyor. Böylece cihazın hard diskten kaynaklı yavaşlamaları gidereceği düşünülüyor.

Fusion Drive hem iMac hem de iMac mini için uygulanacak. Bu teknolojiden yararlanan cihazların fiyatlarında 250 Dolarlık bir artışın olacağı ön görülüyor.