Anasayfa Haber Microsoft Birleşik Krallık’a Adım Atmaya Hazırlanıyor

Microsoft Birleşik Krallık’a Adım Atmaya Hazırlanıyor

Microsoft, Birleşik Krallık'ta açılması planlanan ilk dükkanlar için çalışmalarına başladı.
Microsoft, Birleşik Krallık'ta açılması planlanan ilk dükkanlar için çalışmalarına başladı.
Microsoft, Birleşik Krallık'ta açılması planlanan ilk dükkanlar için çalışmalarına başladı.
Microsoft, Birleşik Krallık’ta açılması planlanan ilk dükkanlar için çalışmalarına başladı.

Microsoft, ABD’nin çeşitli yerlerinde açtığı dükkanlardan Birleşik Krallık’a da açmayı planlıyor.

Birleşik Krallık, Avrupa Pazarı’nın belkemiğini oluşturuyor. Birçok firma buraya yerleşmeye çalışarak kaleyi içten fethetmeye çabalıyor. İngiltere’nin ve Sterlin’in önemi firmaların ilgisini çekiyor. Avrupa pazarına sürülecek elektronik cihazlar ilk olarak bu sahada görücüye çıkıyor.

Microsoft, Birleşik Krallık’ta dükkan açmayı planlıyor. ABD’de durum Microsoft için oldukça sıkıntı verici gözüküyor. Apple Storelar uzun süredir var. Müşterilerin ilgisini üzerlerine çekmek için özel bir çaba sarf etmelerine gerek yok. Ancak Microsoft dükkanlarının tecrübesizliği firmanın canını sıkmaya yetiyor. Genede Microsoft, tutunduğu dalı bırakmaya niyetli değil. Apple’ın peşinden, geç de olsa Avrupa’da ki ilk Microsoft Store’un 2013 senesi içerisinde açılması planlanıyor.

Microsoft şimdiden görüşmelere başladı bile. Açılacak dükkanların hangi arazilerde bulunacağı araştırılıyor. Elbette ilk dükkan Londra’da açılacaktır. Hatta Apple’ın 2004 yılında Regent Caddesi’nde açtığı dükkanına oldukça yakın olacaktır.

Microsoft’un fiziksel olarak Avrupa sahasında bulunması oldukça önemli bir adım olacak. Avrupa pazarının hareketleri ABD üzerinden kontrol ediliyordu. Birleşik Krallık’ta atılacak ilk adımlar firmanın ürünlerini ve cihazlarını Avrupa’ya daha kolay ulaştıracaktır. Microsoft böylece yeni işletim sistemini ve Surface tableti Avrupalı müşterilerine yakından sunacaktır.