Anasayfa Oyun İnceleme: SüperCan 2 ile Yeni Maceralara Katılın

İnceleme: SüperCan 2 ile Yeni Maceralara Katılın

Geliştirici: SOBEE Studios Yayımcı: Türk Telekom | Platform: PC | Tür: Macera | Çoklu Oyuncu: Yok | İnternet Sitesi: supercanoyun.com

Oyun tabanlı eğitim türündeki SüperCan 2, hem eğlendiriyor ve hem de öğretiyor.

SüperCan 2 ile Yeni Maceralara Katılın

SOBEE Studios’un hazırladığı SüperCan ile oyuncular – özellikle minik oyuncular  – hem eğleniyorlar hem de öğreniyorlar. Oyun tabanlı eğitim olarak adlandırılan bir türe giren SüperCan serisinin devam oyunu SüperCan 2 ile dünyanın bir kez daha size ihtiyacı var.

SOBEE, SüperCan 2’deki yeni senrayosuyla minik oyuncuları yeni maceralara katılmaya davet ediyor. Sürekli tekrarladığım “minik oyuncu” ile aslında ne demek istediğimi merak ediyorsanız, onu da açıklayayım. Malûmunuz, SüperCan 2, çoğunlukla küçük yaştaki oyunculara hitap ediyor. Bunu oyundaki karakterler ve senaryo dahil birçok öğeden anlayabiliriz. Tamam, oyunda bol bol aksiyon var, hikâye güzel, grafikler çok iyi, ama bunun dışında önemli diğer şeyler de var.

“Aksiyon oyunlarında, şiddet şiddet nereye kadar?” derken, bu söze katılmamak elde değil. Bilinmesi gerekiyor ki, bunun yapılması da onları oynayan oyuncu kitlesine bağlı. Eğer toplum bunu istemezse, firmalar da başka şeylere yönelecektir. Ama böyle söylesek de, biz de büyük heyecanla bu oyunları oynuyoruz. Şimdi, ana konumuza dönelim…

SüperCan, yeni maceralarında yol arkadaşı arıyor

Bu yol arkadaşlığı tabii ki Süper Can’la sanal alemlere girip oradan oraya koşturmak olmayacak ama oyun dışarıdan bakıldığında kolay gözüküyor olsa da, SOBEE çok başarılı bir şekilde hazırlamış oyunu ve ne zor, ne de kolay diyemiyoruz. Hâl böyle olunca, sık sık aynı bölümleri oynamak zorunda kaldım. Bazı bölümleri geçebilmek için, aynı bölümü çok kez oynadığım oldu ve oynarken sıkılmadım. Beni sıkmayan şey, oyunda nerede olursanız olun, karşınıza olur olmadık bir tehlike çıkıyor. Sürekli tepenizde dolaşan bir drone – Türkçe’deki anlamı bu durumda uzaktan kumandalı uçak olmalı, ama oyundaki konumu çok farklı- peşinizden sürekli uçarak gelerek  sizi sürekli tehlikeye sokmak için, oraya buraya robot yerleştiriyor. Fakat bu hiç de sinir bozucu değil. Çünkü, oyunda bir puanlama sistemi var ve  puan kazanmak uğruna hepsini saf dışı bırakmanız gerekiyor. Zira çok başa bela oluyorlar ve sorun yaşatmada üstlerine yok. Müdahale etmemiz gereken bir elebaşı var aslında. Her şey KaraCan veledinin başının altından çıkıyor. SüperCan, doğayı kirletmeye yemin etmiş bu velete müdahale etmek için yollara koyulmuş. Bu süreçte pek çok alanda kötüleri durdurmaya çalışıyoruz. SüperCan, KaraCan’ın oluşturduğu kötü durumdan dünyayı kurtarmak için tek başına hareket etmiyor tabii ki. Bu işte onunla birlikte olan Canan’da var. Canan, oyun boyunca, SüperCan olarak yönettiğimiz karakterin nelere dikkat etmesi gerektiğini söylüyor, nerelerden nasıl çıkacağımızı anlatıyor ve çeşitli sistemleri çökertmemize yardımcı oluyor.

Oyunun eğitici yanı

Sürekli üzerinde durduğum oyun tabanlı eğitim özelliği oyunda sürekli karşımıza çıkacak. Bunlara her yerde rastlamak mümkün olacak. Zira, saf dışı bıraktığımız robotlardan arta kalan öğeleri geri dönüşümde kullanmak için “F” veya “W” tuşu yardımıyla topluyoruz. Bunları çeşitli yerlere yerleştirilmiş olan geri dönüşüm cihazlarına puan karşılığında teslim ediyoruz. Ne kadar çok çöp toplarsanız, size o kadar çok puan olarak geri dönecektir. Çevreden de bu çöpleri topluyorsunuz. Burada, çocuklara doğayı koruma bilinci aşılandığı apaçık ortada. Zaten oyunun ana konusu da bunun üzerine kurulu. İlk bölümlerde karşılaşmayacağınız bir şey daha var. Çevrede ilerlerken karşınıza çıkan elma ve karpuz gibi meyvelerin elde edilmesinden sonra, sol alt bölümde ufak bir kutucuk çıkıyor ve bu kutucukta, bu meyvelerin ne işe yaradığı belirtiliyor. Böyle bir bilgiyi sunan oyunu oynamak bazı yetişkin oyuncuların da hoşuna gidecektir.

Kontrol sizde

SüperCan 2’nin senaryosunun sizi birazcık zorlayacağını söylemiştim, ama bu tabii ki karşınızdaki düşmandan çok, çevrede olup biten her şey olacak. Örneğin yol boyunca çok rahat ilerlediğiniz ilk bölümlerden sonra, ince detaylı mekânlardan geçmeye çalışacağız. Burada karşınıza mayınlı bölgeler, küçük öğelerin üzerlerinden karşıya geçmeler falan…  Bunları hafife indirgemek için kolay bir kontrol sistemi oyunda bulunuyor. Saldırı tuşlarının yardımıyla kombolar yapabilme imkânınız bile var. Bilgisayarınızın faresini oyunu oynarken bazı yerlerde unutmanız gerekecek. Buralara, oyunun ana menüsü ve ara geçiş bölümleri dahil edilmiyor.

Grafik ve seslere gelirken

Bu konuda şahsen çok tatmin edici olduğunu düşündüğüm grafiklere sahip SüperCan 2’de çok ilginç bölümlerde de ilerleyeceğiz. Mesela ilk oyunda bulunmayan denizaltı bölümleri, SüperCan 2’de çok iyi atmosfere sahip bir şekilde karşımıza çıkacak. Burada da tehlikeler büyük. Köpek balıkları gibi… Sualtı bölümleri senaryonun geniş kısımlarını kaplıyor. Bolca vakit geçireceğiz, ki zaten oyunun ana menüsünde, arka planda böyle bir yer var. Her şekilde oyunun genel grafikleri çok başarılı bir şekilde hazırlanmış ve beklediğimden de iyi olduğunu söylemeliyim.

Ses ve müziğe gelirsek, bunların da yere ve zamana uygun şekilde başarılı bir şekilde oyundaki oynanışı ileri bir düzeye çıkarıyor. Müzikler de kafanızı ağrıtacak cinsten değiller.

Sonuç olumlu

SüperCan 2, eğitici yönü başta olmak üzere, aksiyonuyla ve senaryosuyla oyuncuların canını sıkmayacak. Oynarken eğlenmek, heyecan yaşamak ve bir şeyler kapmak isteyen minik oyuncular varsa, SüperCan 2’yi kaçırmasınlar. Sözüm yetişkinler için de geçerli…

SüperCan 2’yi Playstore üzerinden 12 TL karşılığında satın alabilirsiniz.

[box type=”tick”]

Technopat.net Puanı

Grafik: 75

Ses: 70

Oynanış: 75

Genel: 75

[/box]

SüperCan 2 Ekran Görüntüleri