Anasayfa Haber Windows 8 40 Milyon Kopya Sattı!

Windows 8 40 Milyon Kopya Sattı!

Windows 8 hakkında iyi ve kötü yorumlar çarpışmaya devam ediyor.
Windows 8 hakkında iyi ve kötü yorumlar çarpışmaya devam ediyor.
Windows 8 hakkında iyi ve kötü yorumlar çarpışmaya devam ediyor.
Windows 8 hakkında iyi ve kötü yorumlar çarpışmaya devam ediyor.

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 8 ilk çıktığı tarihten bu yana 40 Milyon lisanslı kopya sattı.

Microsoft firması yetkili ağızdan Windows 8’in 40 Milyon kopya sattığını açıkladı. Bu rakam Windows 7’nin ilk ayında elde ettiği satışlarla aşağı yukarı aynı.

Moor Insights & Strategies’den araştırmacı Patrick Moorhead bu satış rakamları hakkında ” iyi ancak mükemmel değil ” dedi. Satış rakamlarından memnun olduğunu söyleyen Microsoft ve kullanıcıları için bu yorum oldukça kafa karıştırıcı oldu.

Microsoft’un merakla beklenen işletim sistemi Windows 8’in başarısız olduğu yönünde açıklamalar çoğalmaya başladı. İşletim sisteminini bekleneni vermediği düşünülüyor. Firmalar dahil kullanıcılara yanlış bir pazarlama politikası takip edildiği ortaya atılan iddialar arasında.

Microsoft cephesi ise bu yorumlara kulak asmadı ve satış rakamlarından memnun olduğu açıkladı. Firmanın yetkili isimlerinden Tami RellerWindows 8 sezonluk satış yapması için programlanmadı. Gelecek için geleceğe yönelik çalışmalar ile inşaa edildi. Uzun vadede yazılımın getirisini hep beraber göreceğiz ” dedi.

Microsoft'un kurumsal çalışmalarından sorumlu olan Tami Reller, konu Windows 8 olduğunda, yazılımı kötü yorumlara karşı savunmaktan kaçınmıyor.
Microsoft’un kurumsal çalışmalarından sorumlu olan Tami Reller, konu Windows 8 olduğunda, yazılımı kötü yorumlara karşı savunmaktan kaçınmıyor.

Windows 8’in 40 Milyon kopya sattığı ancak şu anda 40 Milyon bilgisayarda yüklü olmadığı iddia ediliyor. Bu yorumun bir noktada doğruluk payı var elbette. Ürünü satın alıp kullanan bir çok kullanıcı Windows 7’ye geri dönüyor.

Yaz aylarında müşterilerine uygun fiyat üzerinden lisanslı Windows 7 satan Microsoft, kullanıcılarını genede yeni işletim sistemine çekmeyi başaramıyor. 2009 yılında piyasaya sürülen Windows 7, Vista’dan kurtulmak isteyen kullanıcılar tarafından oldukça fazla talep görüyordu. Başarılı Windows 7 işletim sisteminden vazgeçmek isteyemen bir sürü kullanıcı halen var.

Bu sebepten ötürü Windows 8’in çıkış tarihinin oldukça yanlış bir dönemde olduğu ortaya atıldı. Öte yandan diğer araştırma yapan kuruluşlar da Windows 8’in Windows 7’nin başarısını çoktan yakaladığını ve üstüne çıktığını söyledi.

Microsoft, işletim sistemi konusunda bile kendi içerisinde rekabet etmeye devam ediyor. Bilinen bir gerçek şu ki, Windows 8 dokunmatik ekran teknoloji olmadan pek kullanışlı bir sistem değil. Kullanıcının en azından, yazılımı destekleyen dokunmatik mouse ihtiyacı var. Reller bu yüzden bir konuda haklı: Yeni işletim sistemi geleceğe yönelik çok büyük bir çalışma. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi yanlış bir dönem seçilmiş.