Anasayfa Haber Microsoft Surface Satışları Yavaş Gidiyor

Microsoft Surface Satışları Yavaş Gidiyor

Microsoft'un Surface markasından ne kadar kazandı?
Microsoft'un Surface markasından ne kadar kazandı?
Microsoft Surface Tablet'in ekonomik modeli 499 Dolar fiyat etiketiyle piyasaya sunuldu.
Microsoft Surface Pro’nun resmi satış fiyatı 64 GB model için 899 dolar olacak.

Microsoft, Surface Pro fiyatını açıkladı ancak RT modelinin satışları pek tatmin edici görünmüyor.

Microsoft’un Windows 8 ile birlikte tablet bilgisayar piyasasına göbekten dalması çoğu iş ortağını rahatsız etmişti. Surface RT ve Surface Pro olarak iki farklı seriyle piyasaya sunulan bu yeni tabletlerden, ilk önce Surface RT raflara çıktı. ARM işlemcili olan ve buna uygun bir Windows 8 sürümü taşıyan Surface RT serisi, Microsoft’un umduğu satış rakamlarını yakalayamamış gibi görünüyor. Üreticilere yakın kaynaklardan gelen bilgiler, Surface RT modelinin üretim rakamlarının yarı yarıya düşürüldüğünü ortaya koyuyor. Anlaşılan piyasa Microsoft’un yeni tabletine çok temkinli yaklaşıyor, ancak bunda şaşıracak bir taraf yok. Sonuçta Microsoft’un ortaya koyduğu donanım da, yazılım da yeni ve üstelik Windows 8 RT uygulamalarının pek fazla olmaması da potansiyel müşterileri kaygılandırıyor.

Öte yandan, Microsoft her ne kadar Surface RT modellerinin üretimini kısmış olsa da, dün yaptığı bir basın açıklamasında Surface Pro modelinin fiyatını resmen duyurarak işin peşini bırakmadığını gösterdi. Surface Pro modeli 64 ve 128 GB olarak iki model halinde piyasaya sürülecek. RT modelinin aksine Intel Core i5 serisi bir işlemci kullanan bu seri, gerçekte tabletten ziyade klavyesi olmayan bir dizüstü bilgisayar olarak piyasaya sürülüyor. Microsoft’un açıkladığı fiyatlar da bu kanıyı güçlendiriyor; 64 GB modeli 899 dolar ve 128 GB modeli ise 999 dolardan raflara çıkacak. Üstelik bu fiyata klavye dahil değil, onun da ayrıca 120 dolar civarında olacağı tahmin ediliyor.

Surface Pro’nun bu fiyatlarla ne kadar ilgi göreceği doğrusu şüpheli, çünkü karşısında Ultrabook sınıfı gibi hayli güçlü bir rakip var. Üstelik Surface Pro’nun batarya ömrüne ilişkin gelen bilgiler de potansiyel tablet müşterilerini düşündürecek seviyede. Surface RT modelleri yaklaşık 10 saatlik çalışma süresi sunarken, Surface Pro modellerinde bu sürenin daha ziyade 5 saat civarında kaldığı bildiriliyor. Şüphesiz x86 mimarili bir bilgisayar için şaşırtıcı bir performans değil, Intel’in ULV işlemcileri bile henüz ARM işlemcilerle yarışabilecek kadar yüksek enerji verimliliği sağlamıyor. Her ne kadar 5 saat taşınabilir bir bilgisayar için pek az olmasa da, tabletler söz konusu olduğunda hayal kırıcı bir performans sayılıyor.