Anasayfa Haber Samsung’un İmalat Fabrikasındaki İşçi Şartları

Samsung’un İmalat Fabrikasındaki İşçi Şartları

Samsung ürünlerini imal eden imalatçı firmanın fabrikasındaki işçi şartları tekrar gündeme geldi.
Samsung ürünlerini imal eden imalatçı firmanın fabrikasındaki işçi şartları tekrar gündeme geldi.

Samsung cihazlarını imal eden fabrikalardaki işçi şartları yeniden gündeme geldi.

Çin’de birçok fabrikası bulunan Foxconn, işçi şartları ile sürekli olarak gündeme geliyor. En çok Apple’ın başını ağrıtan imalatçı firma bu sefer Samsung’un canını sıkıyor.

Güney Kore merkezli Samsung, Foxconn ile çalışan bir başka elektronik devi. Başta Galaxy S serisi olmak üzere birçok Samsung ürünü Çin’deki fabrikalarda imal ediliyor.

ABD’de bulunan China Labor Watch (Çin İşçi Hakları Derneği) tarafından başlatılan incelemede, fabrikalardaki işçilerin günün 16 saati çalıştırıldığı belirtildi. Ayrıca işçilerin ayda sadece 1 günlük izinleri var.

Kötü ve zor şartlar altında çalıştırılan işçilerin haberi daha önce Samsung’un gündeminde bulunmuştu. Firma duruma el atacaklarını ve fabrikadaki işçi şartlarını düzelteceklerini açıklamışlardı.

Ancak aradan geçen süre içerisinde Samsung bu duruma bir önlem almadı. İşçiler ayda 100 saatin üzerinde çalışıyor. İncelemede bulunan Mok JangkyunDurumun düzeltimesi için daha fazla işçi alımını öneriyoruz. Otomasyon sistemi ile ürünlerin işlemi daha hızlı yapılabilir. Ayrıca çalışma saatleri üzerinde bir yönetmelik ayarlanabilir” açıklamasında bulundu.

Samsung bir daha böyle bir konunun açılmayacağına dair söz verdi. Çin’deki fabrikalarda zor şartlar altında çalışan işçiler ile ilgineceğini ve imalatçı firma ile bunu bir düzene sokacaklarının teminatını verdi.

Benzer olaylar dönem dönem başka firmaların başına geliyor. Ancak verilen sözler ve yapılan araştırmalar hiç bir sonuç vermiyor.