Anasayfa Oyun Planescape Torment Geri mi Dönüyor?

Planescape Torment Geri mi Dönüyor?

Planescape Torment
Planescape Torment
Planescape Torment
Planescape Torment

Planescape: Torment oynayanlar ve CRPG severler bu efsanevi RPG’yi unutamazlar. Ve şimdi, Planescape: Torment’ın yaratıcısı Chris Avellone bu efsaneyi yeni bir oyunla sürdürmeyi düşündüğünü açıkladı!

Planescape: Torment, bir zamanların efsane diyarı Planescape’te geçen, içerdiği son derece leziz ve klasik AD&D heyecanının yanında saatlerce okuyabileceğiniz kadar çok diyalog içeren, benzerine pek rastlanmayan çok özel bir oyundu. Felsefenin maceranın bir parçası olduğu ve inancın gerçekliği değiştirebildiği kaç oyun var? İsimsiz kahramanının hikayesi ve Planscape diyarı hakkında pek çok yazıyı zaten FRPNET’in Diyarlar bölümünde okuyabilirsiniz, biz şimdi heyecanlanmamıza sebep olan Chris Avellone açıklamasına dönelim.

Avellone, GameIndustry’e yaptığı açıklamada yeni bir Planescape oyunu yapmanın Kickstarter sayesinde son derece cazip gözüktüğünü söyledi. Endüstrileşmiş oyun firmalarının bütçe ayıramayacağı, dağıtım şirketlerinin onay vermeyeceği (Saatlerce diyalog demiş miydik?) bu oyun, zaten ancak Kickstarter sayesinde mümkün olabilirdi.

Ancak bir sorun var, Planescape, D&D’ye, Wizards of the Coast‘a ve artık Hasbro’ya bağlı bir marka. Bu yüzden yeni oyunun adı muhtemelen ve ne yazık ki Planescape olmayacak, kural sistemi de D&D olmayacak. Ancak işe şöyle bakıyoruz: Daha çok özgürlük!

Avellone da, “Doğru yaklaşım bence D&D mekaniklerini boşverip Planescape’in ne yapmaya çalıştığına ve oyunun ne yaptığına bakmaktır diyor” elbette burada hem diyar olan Planscape’ten, hem de Planescape: Torment PC oyunundan bahsediyor. Sözlerine devam ediyor: “Fallout, Wasteland’in veliahtı oldu ve bakın neler başardı…” Boyutlar arası geçiş, metafizik öğeler yerinde kalarak “D&D zaten bunlara izin vermiyordu, işte bu yüzden Planescape markasını ve mekanikleri kullanır mıyız bilmiyorum, belki Torment’e farklı bir his katılabilir.”

Bakalım bu açıklamanın üzerine Wasteland 2 gibi yeni bir Planescape isimli oyun görebilecek miyiz. Muhtemelen Wasteland- Fallout benzetmesinde olduğu gibi yepyeni bir Planescape lezzetinde diyar ve kural sistemini karşımızda bulacağız.

Planescape hakkında tüm detayları buradan öğrenebilirsiniz.

Bu yazı FRPNET’te yayınlanmıştır…