Anasayfa Haber Apple’ın 2013 Planları Şekilleniyor

Apple’ın 2013 Planları Şekilleniyor

Tim Cook, Apple'ın 2013 planlarını açıklayacak.
Tim Cook, Apple'ın 2013 planlarını açıklayacak.

 

Tim Cook, Apple'ın 2013 planlarını açıklayacak.
Tim Cook, Apple’ın 2013 planlarını açıklayacak.

Apple CEOsu Tim Cook, firmanın 2013 yılı için planlarını oluşturmaya başladığını açıkladı. İşte haberin detayları:

ABD, California merkezli Apple firması 1976 yılında kurulduğundan bu yana teknoloji meraklılarının ilgi odağı oldu. Her yıl gittikçe artan pazar payını gerek ürünleri gerekse reklamlarıyla destekledi.

Tim Cook, Apple’ın 2013 yılı için planlarının şekillendiği belirtti. Önümüzdeki yıl Apple’ın yeni ürünleri pazarda kendisine yer bulacak. Bunların ne olduğu henüz açıklanmış değil. Ancak firma ellerindeki mevcut cihazların yeni modellerini kullanıcıya sunabilir. Sadece ağırlık verilen alanın Mac sahası olduğu belirtildi.

Apple CEOsu Tim Cook, sadece 2013 yılı için 100 Milyon bütçe ayırdıklarını belirtti. Ayrılan bütçe sayesinde çalışanların Apple ürünleri üzerinde daha fazla çalışması planlanıyor.

NBC News’de çıkan habere göre Tim Cook bu gece Rock Center adlı televizyon programına konuk olacak. ABD’de yayınlanan bu programda Cook, Apple’ın hangi ürünler üzerinde çalıştığını açıklayacak. İsim ve ürün konusunda çok fazla bir beklenti olmasa da, Apple’ın 2013 ABD pazarı için hamleleri ortaya çıkmış olacak.

Samsung ile rekabet halinde olan Apple, Microsoft’un yeni ürünleriyle de yarışa girmiş durumda. Tim Cook, Samsung Galaxy serisi tabletlerini ve Microsoft Surface tableti denediğini açıkladı.

Ürünleri karşılaştıran Cook “Benim gördüğüm, bu işletim sistemleri ve arayüzler oldukça kafa karıştırıcı olmuş. Basitlikten uzaklaşmış ürünler ortaya çıkmış. Biz müşterilerimiz için karışıklığı ortadan kaldırmak istiyoruz. Müşterilerimizin ürünlerimizin merkezinde olmasını istiyoruz. Bu yüzden basitlik ve rahat kullanımı tercih ediyoruz” dedi.