Anasayfa Haber ASELSAN’dan “Savunma, Havacılık ve Uzay” Kategorisinde Birincilik

ASELSAN’dan “Savunma, Havacılık ve Uzay” Kategorisinde Birincilik

MENTOR GRAPHICS’in TLA 2012 Yarışması, ASELSAN’a “Savunma, Havacılık ve Uzay” Kategorisinde Birincilik Getirdi!

ASELSAN MGEO Grubu, “Kompakt Görüntüleme Modülü” Kartı ile ‘Mentor Graphics PCB Technology Leadership Awards (TLA) – 2012’ yarışmasının en zorlu kategorisi olarak da ifade edilen “Savunma, Havacılık ve Uzay” kategorisinde birincilik ödülünü alarak, Türkiye için bir ilki gerçekleştirdi…

Elektonik tasarım otomasyonu yazılımlarının dünya lideri Mentor Graphics’in bu yıl 24.sünü düzenlediği “Baskı Devre Kartı (PCB) Teknolojisi Liderliği Ödülleri”nde “Savunma, Havacılık ve Uzay” kategorisi birinciliğini ASELSAN kazandı.

Dünya çapında ilk 100 savunma sanayi kuruluşu arasında yer alan tek Türk şirketi olan ASELSAN ile Mentor Graphics’in tüm destek çalışmalarını yürüten CDT, Türkiye’ye ilk kez kazandırılan ödülle ilgili olarak şu açıklamaları yaptı:

“Elektonik tasarım otomasyonu yazılımlarının dünyadaki lideri Mentor Graphics, PCB konusundaki çalışmaları destekleyen en önemli şirketlerden de biri. Her yıl düzenlediği bu ödüllere Türkiye’den konusunda uzman farklı birçok şirket katılıyor. Bugüne kadar bu şirketler arasında 2 ve 3.’lük dereceleri kazananlar da oldu. Ancak ilk defa bir Türk şirketi olarak ASELSAN ülkemize birincilik ödülünü kazandırdı.”

Bu seneki ödüllere 6 farklı kategoride 15 ülkede faaliyet gösteren şirketlerin katıldığını; ASELSAN’ın ise tüm kategoriler arasında en zorlu kategori olarak da nitelenen “Savunma, Havacılık ve Uzay” kategorisinde mücadele ettiği belirtildi:

“Türkiye’de Mentor Graphics ürünlerini en kapsamlı şekilde kullanan Aselsan, en ileri teknoloji tasarım araçlarını tedarik eden şirketlerin de başında geliyor. Daha önceki senelerde bu kategorinin birincileri arasında General Electric, Selex Galileo, L-3 Avionics Systems, General Dynamics ve Astrium gibi dünyanın en önde gelen savunma sanayi şirketleri bulunuyordu. Tasarımı ile bu yılki birincilik ödülünü alan ASELSAN, uluslararası arenada Türkiye’nin başarısını bir kez daha kanıtlamış oldu. Kazanılan bu önemli başarıdan dolayı hepimiz çok mutlu ve gururluyuz.”

ASELSAN MGEO Grubu’nun Şefika Özkal Piroğlu, Murat Karadeniz, İnanç Doğru, Serkan Özyürek, Halil İbrahim Yaşlak ve Hakan Çimen’den oluşan 6 kişilik ekibinin tasarladığı “Kompakt Görüntüleme Modülü” Kartı bu yılki yarışmada tasarlanmış olan “en yoğun ve küçük tasarım” olarak dikkat çekti.

Yarışmanın her biri kendi alanında uzman ve dünyaca tanınan jürisi ASELSAN’ın birinciliği, güç ve sinyal dağıtımı için en akıllı katman kullanımı ile en verimli yollandırma ve yerleşim yapılan tasarımıyla aldığını açıkladı.

Aselsan
Aselsan