Anasayfa Haber Apple Üreten Foxconn ABD’ye Yerleşmeyi Planlıyor

Apple Üreten Foxconn ABD’ye Yerleşmeyi Planlıyor

Google, Foxconn ile patent anlaşması imzaladı.
Google, Foxconn ile patent anlaşması imzaladı.
Foxconn, Made in USA damgasını vurmaya mı hazırlanıyor ?
Foxconn, Made in USA damgasını vurmaya mı hazırlanıyor ?

Başta Apple olmak üzere birçok elektronik devin imalatçısı olan Foxconn operasyonlarının bir kısmını ABD’ye taşımayı planlıyor.

Tayvan merkezli Foxconn, gündeme sürekli olarak geliyor. Çin’de bulunan birçok fabrikasındaki ağır iş şartları ve işçi ölümleriyle haberleri yayılan Foxconn bu sefer ciddi bir adım atmaya hazırlanıyor.

Ürünlerin arkasında “Made in USA” ibaresinin bulunmasını amaçlayan Foxconn, operasyonlarını genişletmek amacıyla ABD’de bir dizi fabrika açmak istiyor.

Apple’ın ürünlerine yetişemeyen firmanın bu hareket ile üzerindeki sorumluluğu hafifletmek istediği düşünülüyor. Tim Cook’un 2013 yılı için iMac merkezli planlarını genişletmek istemesi, Foxconn firmasının gözünü korkutmuş olabilir.

Foxconn başkanı Terry Gou, ABDli mühendisleri Asya’ya getirip eğitim vermek istediklerini belirtti. Sonrasında ise bu kişileri ABD’de açılacak yeni fabrikaların başına getirmeyi amaçladıklarını açıkladı.

Çin’deki fabrikalarda ucuz işçi çalıştıran firma ABD’de bu politikasını elbette yürütemeyecektir. Ancak daha hızlı üretim ile imalatını yaptığı firmalara daha çabuk ulaşacaktır.

Apple CEOsu Tim Cook konu hakkında herhangi bir detay paylaşmadı. Foxconn’un imalatını yaptığı diğer firmalarda resmi bir açıklamada bulunmadı. Bu sebepten ötürü firmaların ABD’de kurulacak Foxconn fabrikalarına bakışı tam olarak bilinmiyor.

Cook daha öncesinde imalat işlerinin ABD’den yürütülmeye başlanmasının son kademe olacağından bahsetmişti. Ancak Foxconn’un ABD’ye taşınma fikrine ne kadar sıcak bakacağı konusunda henüz bir fikir yok.