Anasayfa Mobil LG’ye Zeval Olmaz

LG’ye Zeval Olmaz

Technopat olarak her daim kullanıcıların sorunlarını dile getirmeye çalışıyoruz. Dev firmalar karşısında sesini duyuramayan son kullanıcılar için şikayetvar.com gibi platformlar ve forumlar dışında pek bir seçenek yok maalesef. Bu bağlamda firmalar yeni ürünlerini tanıtmak için kitle iletişim araçlarına tonla para yatırıp seslerini rahatça duyururken, ürünü satın alıp teknik destek konusunda ortada kalan kullanıcılar tüketici haklarından dahi doğru düzgün yararlanamıyorlar…

Son zamanlarda bu konuda en çok dikkatimizi çeken olay, LG’nin Android telefonları için söz verdiği ICS güncellemelerini bir türlü yayınlamaması oldu. Daha önce LG’nin 3 ay boyunca kullanıcıları kabul edilemez “Hayalet Çağrı” sorunu ile nasıl baş başa bıraktığına iğneleyici bir biçimde değinmiştik. Ufak bir yazılımsal sorunu 3 ayda çözen bir firmanın, ICS güncellemesini de söz verdiği tarihte piyasaya sürebilmesini beklemek zaten hayalcilik olurdu. Öyle de oldu. Firma, Optimus 2X ve Optimus 3D modelleri için 2012’nin 3. çeyreğinde çıkacağını belirttiği Ice Cream Sandwich güncellemesini 4. çeyreğin sonuna geldiğimiz halde piyasaya sürmedi. İşin daha da vahimi, firma konu hakkında şimdiye dek en ufak bir açıklama dahi yapmadı. Optimus 2X kullanıcıları biraz şanslı zira güncelleme Avrupa’nın bazı ülkelerinde dağıtılmaya başlamış. Fakat Optimus 3D kullanıcıları, XDA Developers’ta 200 sayfadan fazla uzun bir tartışma sonucunda sinir ve stresten başka bir şey elde edememişler.

Bir geliştirici topluluğu olan XDA Developers’taki geliştiriciler, en sonunda çareyi Optimus 3D’nin Kore sürümü olan SU760 ICS ROM’unu modifiye etmekte bulmuş. Böylece ROM’u Optimus 3D’nin dünya geneline satılan sürümü P920 ile uyumlu hale getirmişler. Fakat bu ROM’u kurmak için LG’nin Flash yazılımını Crack’lemekten tutun da Aygıt Yöneticisi’nde gidip gelen bir cihazı yakalayıp ona uygun sürücüyü yüklemeye çalışmak kadar fantastik yöntemlerle uğraşıp binbir takla atmanız gerekiyor. Bütün bunların sonucunda ise kullanıcıların söylediği tek bir şey var,”Bir daha LG mi? Asla…”

Durumun vahametini anlatmak için sizi Optimus 3D kullanıcılarının görüşleriyle baş başa bırakıyoruz:

luilak_ – Her ne kadar 42″ LG televizyonum ile bir sorunum olmasa da bir dahaki sefere Samsung veya HTC alacağım, LG asla!

wayno140 – Benim için bu ilk ve son LG cep telefonu (ürünü). 

SedyBenoitPeace – Optimus G güzel bir cihaz ama bende Optimus 3D var ve bu hatayı ikinci kez yapmayacağım!

schubeir – Tartışma 238. sayfaya ulaştı fakat LG’den hala ses seda yok. LG’nin umurunda değil.