Anasayfa Haber 2012 Yılında Google’da En Çok Arananlar

2012 Yılında Google’da En Çok Arananlar

Google 2012 yılında en çok arananları açıkladı.
Google 2012 yılında en çok arananları açıkladı.
Google 2012 yılında en çok arananları açıkladı.
Google 2012 yılında en çok arananları açıkladı.

Arama motoru devi 2012 yılının en çok arananlarını açıkladı.

Google’ın Zeitgeist 2012 raporu yayınlandı. Bu rapora göre yılın trend olanları ve en çok arananları ortaya çıktı.

Trend olanlar kısmında, 2011 yılından 2012 yılına kadar aralıksız bir dönem içerisinde en çok trafiğe sahip olan aramalar listelenmiş. En çok arananlar da ise, 2012 yılının en yüksek arama hacmine sahip olan sorgular bulunuyor.

İlk Zeitgeist raporu Aralık 2001 tarihinde yayınlanmıştı. O zaman en çok arananlar arasında Nostradamus, CNN, World Trade Center, Harry Potter, Anthrax, Windows XP, Osama bin Laden, Audiogalaxy, Taliban ve Loft Story bulunuyordu.

2012 yılına dair akıllarda kalan bir olay, Felix Baumgartner'ın 39 Km'den yeryüzüne atlaması.
2012 yılına dair akıllarda kalan bir olay, Felix Baumgartner’ın 39 Km’den yeryüzüne atlaması.

Dünya Geneli

2012 savaşların, devlet seçimlerinin, oyunların ve ünlülerin ölümlerinin dolu olduğu bir yıl oldu. Sadece bunlar değil birçok güzel ve eğlenceli olay da yaşandı. Londra 2012 Olimpiyat Oyunları, Felix Baumgartner’ın 39 Kmlik atlayışı, Gangnam Style, Curiosity robotunun Mars’a indirilmesi akla gelen ilk olaylar arasında.

Trend olan aramaların başında, şubat ayında beklenmedik ölümüyle sevenlerini sarsan ABDli sanatçı Whitney Houston bulunuyor. Whitney Houston, en çok arananlar listesinin de başında bulunuyor.

Aramaların devamında ise Güney Kore’den patlama yaparak müzik dünyasını altüst eden Psy bulunuyor. Gangnam Style, trend olanlar listesinde ikinci sırada bulunuyor.

Psy, Gangnam Style adlı parçasıyla bir fenomen yarattı. Böylece sadece 2012 yılına değil, dünya tarihine de damgasını vurdu.
Psy, Gangnam Style adlı parçasıyla bir fenomen yarattı. Böylece sadece 2012 yılına değil, dünya tarihine de damgasını vurdu.

Üçüncü sırada ise ABD’nin doğu sahilini sert bir biçimde vuran Sandy Kasırgası var. Binlerce kişiyi evinden eden, yüzlerce insanın ölümüne ve kaybolmasına sebebiyet veren kasırga dünya tarafından merakla takip edilenler arasında bulunuyor.

Tüketici Elektroniği başlığında ise üst sırada iPad 3 bulunuyor. Onu Samsung Galaxy S3 takip ediyor. Üçüncü sırada ise yine bir Apple ürünü olan iPad Mini var. Samsung iki Apple cihazı arasında sıkışmış olsa da halen elektronik ürün sahasından geri çekilmeye hevesli değil.

Suzanne Collins’in kitabından çevrilen Hunger Games – Açlık Oyunları sinema listesinin başında bulunuyor. İkinci sırada James Bond’un son filmi Skyfall var. Filmin birçok sahnesi ülkemizde çekilmişti. Üçüncü sırada ise ünlü yönetmen Ridley Scott tarafından çekilen bilim-kurgu türündeki Prometheus bulunuyor.

Türkiye genelinde Google üzerinde en çok aratılan sorgu Facebook oldu.
Türkiye genelinde Google üzerinde en çok aratılan sorgu Facebook oldu.

Türkiye’de Arananlar

Ülkemizde en çok aranan sorguların başında Facebook geliyor. Türkiye sosyal medya sitesini dünya üzerinde en çok kullanan ülkelerden biri. İkinci sırada video paylaşım sitesi Youtube bulunuyor. Üçüncü sırada ise öğrencilerin ve öğretmenlerin notlarını sistem üzerinden takip ettiği e-Okul geliyor.

Geri kalan aramalar ise sırasıyla şöyle:

4 – Ösym

5 – Ekşi Sözlük

6 – Araba Oyunları

7 – Milliyet

8 – İşkur

9 – Hürriyet

10 – Habertürk

Google’ın Zeitgeist 2012 raporu hakkında detaylı bir araştırma yapmak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.