Anasayfa Haber Instagram Geri Adım Attı

Instagram Geri Adım Attı

Instagram Logo
Instagram
Instagram Logo
Instagram

Instagram kullanıcıları isyan edip fotoğraflarını indirince yetkilliler de geri adım atmak zorunda kaldı. İşte Instagram’da olup bitenler…

Instagram’ın yeni reklam projesi kullanıcıları sürüler halinde kaçırmaya başlayınca yöneticiler geri adım attı. Instagram kurucularından kevin Systrom yaptığı açıklamada Instagram kullanıcılarının kendi içeriklerine sahip olmayı sürdüreceklerini, Instagram’ın hak iddia etmeyeceğini söyledi.

Kullanıcılar yeni kullanım şartlarını online protestolar ile kınamış, sayısız Instagram kullanıcı da fotoğraflarını indirerek uygulamayı kullanmayı bırakmıştı. Bunun üzerine kullanıcılarının isyanına sessiz kalamayan yöneticiler, yeni sözleşmenin dilini değiştireceklerini belirterek, özetle ortada “bir yanlış anlaşılma var” dediler.

Facebook tarafından satın alınan fotoğraf düzenleme ve paylaşma uygulaması bu yeni kullanım şartları krizinden ağır yara almış durumda. Reklam gelirlerini arttırmak için yeni yollar bulmaya çalışan Instagram, sitedeki fotoğraflardan reklamlarda yararlanılmayacağını da belirtmek durumunda kaldı. Kullanıcıların gizlilik ayarlarının değişmeyeceğini belirten Systrom, kullanıcıların fotoğraflarının sadece paylaştıkları insanlara gösterileceğini de belirtti.

Twitter ve Flickr’ın Instagram özellikleri sunmaya başlamasıyla birlikte alternatifleri çoğalan hizmet, bu tür hatalarla kullanıcı tabanını küstürme ve kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Instagram’ın geleceği şu an Facebook tarafından satın alındığı gün olduğu kadar parlak gözükmüyor.