Anasayfa Makale Evernote Başkan Yardımcısı Dmitry Stavisky Röportajı

Evernote Başkan Yardımcısı Dmitry Stavisky Röportajı

Evernote Başkan Yardımcısı Dmitry Stavisky Röportajı

Technopat olarak geçtiğimiz hafta Evernote Başkan Yardımcısı Dmitry Stavisky ile özel bir röportaj gerçekleştirdik. Evernote’a ve ileri dönük projeleri hakkında biz sorduk, Stavisky cevapladı.

1- Merhaba, bize ilk olarak kısaca kendinizden ve bu güne kadar kişisel olarak yaptıklarınızdan bahseder misiniz?
Uluslar arası başkan yardımcısıyım, Kuzey Amerika, Japonya ve Uzak Doğu’dan sorumluyum. 91 yılında Amerika maceram başlıyor ve 94’ten beri teknoloji endüstrisinin içindeyim. Pek çok ürünün lansmanında yer aldım ve hayata geçirilişinde  çeşitli roller üstlendim. Evernote’a katıldığımda teknik bir rolüm vardı, daha sonraları çeşitli çalışmaların akabinde başkan yardımcılığına yükseldim ve halen o görevdeyim

Evernote Başkan Yardımcısı Dmitry Stavisky Röportajı

2- Evernote hayatınızda neyi değiştirdi? Firma ile yollarınız kesiştiğinden bu güne neler oldu hayatınızda?
Kişisel olarak bir Evernote kullanıcısıyım. Evernote benim dış beynim gibi düşünüyorum ve kafatasımın içinde değil dışında gibi hissediyorum. İstanbul ile alakalı her bilgiyi, kartları, her şeyi benim için saklıyor. Şu an 30.000 üzerinde notum var ve ilk kullananlardan biriyim. Benim düşüncem, keşke anaokulunda iken Evernote gibi bir yardımcım olsaydı. Şu an çok farklı bir pozisyonda bile olabilirdim. Yaşlandığımda bunun bana çok daha büyük faydaları olacağını bu günden bilmek mutluluk verici. Çok büyük bir şirket değiliz, uluslararası finans sağlayıcılarına ve ortaklarımıza adımlarımızı bildirecek bir şirket olmadığımız için farklıyız.

3- Evernote size göre neydi ve ne oldu? Gelecekte neyi hedefliyor?
Aslında her şey, her geçen gün uluslararası oluyor. Geçen ay yeni kayıt olanlar kullanıcıların %20’si Amerika’dan kaydoldu. Trend gelişmiş kalkınmış diye bilinen ülkelerden gelişmekte olan ülkelere doğru kayıyor. Yeni ve hızlı büyüyen ülkeler örneğin Türkiye ve Brezilya gibi ülkelerde Evernote kullanımı çok yüksek ve bu yüzden bu ülkeler bizim için çok önemli birer iş ortağı.

Evernote Başkan Yardımcısı Dmitry Stavisky Röportajı

4-Sosyal medya ve Evernote nasıl birbiri ile entegre oldu? Neler düşünülüyor bu gelecek için?
Biz başladığımızda herkes sosyal medya ve sosyal ağlardan bahsediyor oraya doğru gidiyordu. Biz kişiye özel bir platform oluşturduk. Herkes sosyal medyanın çok gelişeceğini söylüyordu ama ona bir alternatif olarak insanların paylaşmak istemedikleri ya da istedikleri kişilerle paylaşacakları bir platform lazımdı, bizde orayı oluşturduk.

Biz hiçbir zaman bir Facebook ya da Twitter gibi bir nokta olmayacağız ama sosyal medya birimleri ile elbette bir ulaşımımız olacak. Notlarını Facebook’da Twitter’da oldukça rahat paylaşabilmen için bu tarz şeyleri arttıracağız. Küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik bu tarz çalışmalarımız sürecek.

Evernote Başkan Yardımcısı Dmitry Stavisky Röportajı

5- Türkiye’de gittikçe artan bir kullanıcı sayınız var, geçmişten bu güne nasıl bir özetleme yapabilirsiniz ülkemize bakışınızı?
Türkçe lokalizasyonu bizim için ilk basamaktı. Yerelleştirmeden sonra herhangi bir reklam kampanyası yapmadık fakat insanları insanlara Evernote’u daha çok anlatmaya yönelik çalışmalarımız oldu. Evernote’un en hızlı büyüdüğü yöntem dilden dile olan şekildir. Bir kullanıcı memnun kalıp bir başkasına öneriyor ve bu böyle gelişiyor. Bu şekilde devam etmesi ve organik büyüme için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bir sonraki hedefimiz Türkiye’de müşteri hizmeti başlatmak olacak.

1 seneden çok daha az bir süredir Türkiye’deyiz ve  Türkiye’deki kullanıcı sayımız 3 misli artış kaydetti. Yaz sonunda Ramazan kampanyası yaptık çok başarılı geçti. Bu, bize Evernote’un Türkiye’de kabul edildiğini gösterdi.

Dmitry Stavisky’e sorularımızı cevapladığı için teşekkür ettikten sonra elbette mobil not alma ve organizasyon alışkanlıklarının önemli bir parçası haline gelmiş Evernote’u hala denemediyseniz indirip denemeniz için sitesindeki bağlantısını paylaşıyoruz: Evernote

Uygulamayı Türkçe olarak Windows, Mac, Android, iOS platformlarında kullanabilir, detayları keşfedebilirsiniz.