Anasayfa Haber İnternet Üzerinden Cinsel Tacizde Bulunan Oyun Üyelikleri Kapatıldı!

İnternet Üzerinden Cinsel Tacizde Bulunan Oyun Üyelikleri Kapatıldı!

Operation: Game Over adı altında birçok üyelik kapatıldı.
Operation: Game Over adı altında birçok üyelik kapatıldı.
Operation: Game Over adı altında birçok üyelik kapatıldı.
Operation: Game Over adı altında birçok üyelik kapatıldı.

ABD’de de uygulamaya konulan bir yasa ile birlikte oyun içi cinsel tacizde bulunan üyelikler kapatıldı.

New York’ta yürürlülüğe giren Elektronik Güvenlik ve Online Saldırganları Yakalama Yasası (Electronic Securing and Targeting of Online Predators Act, e-STOP) dahilinde 2.100 oyun üyeliği tespit edilerek kapatıldı.

Online oyular içerisinde diğer oyunculara cinsel tacizde bulunan kişilerin e-mail adresleri, kullanıcı isimleri ve internet üzerindeki diğer isimleri tespit edilerek üyeliklerine son verildi.

New York başsavcısının üstlendiği Operasyon: Oyun Bitti (Operation: Game Over) sayesinde, online oyunlarda bulunan art niyetli insanlara karşı bir önlem alınmış oldu. Başsavcı Eric Schneiderman21.yy’dan itibaren internet, suçun artığı bir alan oldu. Biz, online video oyunlarını bu tarz tehlikeli saldırganlar için sanal bir platform haline dönüştürmeyeceğiz” dedi.

Aralarında Blizzard, Microsoft, Sony, NCSoft’un da bulunduğu birçok oyun firması bu operasyona destek verdi. Xbox Live, Playstation Network gibi platformların yanı sıra World of Warcraft, Guild Wars, Gaia Online gibi oyunlarda bulunan üyelikler bu operasyonla kapatıldı.

Bu sayede çocukların da kolayca ulaşabildiği oyun platformlarının daha güvenli bir yer olması amaçlanıyor. Bugüne kadar toplamda 3.200 üyeliğin kapatıldığı açıklandı. Operasyonların e-STOP yasası altında devam edeceği açıklandı.